У Житомирі водоймище відбирає життя: чому втопилось двоє хлопців? (фото)

У Житомирі – трагедія: втопилося двоє дітей.

Увечері, 16-го серпня, до оперативно-рятувальної служби надійшло повідомлення про екстренний випадок.

Втопилося два хлопчика семи та восьми років під час відпочинку на штучній водоймі.

За словами місцевих жителів, батьки не дуже переймались життям і турбувались за своїх дітей. Тому хлопці часто були без нагляду дорослих.

Один із них зростав без батька, старші брати завжди заклопотані своїми справами, а мати весь вільний час більше присвячувала церкві. Інший хлопчина взагалі ріс у неблагополучній сім`ї.

Біля 12-ї години дня два друга, прихопивши з дому надувний матрац, пішли купатися на “копанку”. Місцеві дітлахи використовували її як басейн, а під час спорудження планувалася, як пожежна водойма.

Площа ставка майже 1000 кв.м, глибиною біля 3 метрів. Купатися тут заборонено. Колись про це свідчили таблички, та й сама «копанка» була огороджена сіткою. А зараз вона відбирає життя, адже про заборону плавання вже нічого не свідчить. Але пройшли часи і відповідальних за об’єкт і не знайдеш.

Лише на початку четвертої години дня рідні молодшого з хлопців схопилися за голову, де пропала дитина. Його старший брат прибіг до ставка і побачив на березі дитячий одяг. На воді поодиноко дрейфував матрац.

Молодий чоловік з самим поганим відчуттям кинувся пірнати у воду. Через деякий час він знайшов тіло братика.

Подальша спроба знайти його друга нічого не дала. Люди на допомогу викликали рятувальників. Але і вони не виявили тіла.

Тільки наступного дня водолаз Житомирської міської комунальної рятувальної станції після півгодинних пошуків знайшов хлопчика.

“У одного з загиблих були розбиті ніс та губа. Фахівці припускають, що хлопці стрибали з тарзанки на матрац, зіткнулися і з переляку вдихнули воду,” – говорить Сергій Уланов, центр зв’язків з громадськістю УМНС України в Житомирській області.

Правоохоронці ретельно з’ясовують обставини трагедії, але юнаків до життя не повернеш.

_________________________________________________________________________

Станом на 16 серпня поточного року, за даними правління МНС України в Житомирській області, на ставках та річках області загинуло 54 особи, серед них 6 дітей, травмовано 2 особи.

Врятовано від загибелі на воді в поточному році 2 людини.

Найбільше випадків загибелі людей зареєстровано в містах Житомирі та Новоград-Волинську – по 6 випадків, Житомирському районі – 5 випадків, Андрушівському, Вол. Волинському та Радомишльському районах – по 4 випадки.

Управління МНС України в Житомирській області застерігає: “Не знаєш броду – не лізь у воду”.