В Житомир приїде дитяча велоколона, учасники якої хочуть жити в Незалежній Україні

До Житомира прибудуть учасники дитячого веломарафону.

Учасники дитячого веломарафону “Хочемо жити в незалежній Україні” вже подолали близько 700 км містами і селами України. Організатори акції: Благодійний фонд “Еко-милосердя” та ВО “Свобода”.

Семеро учасників веломарафону 1 серпня вирушили в подорож із Соснівки на Львівщині, дорогою відвідали Сілець, де народився один з лідерів ОУН Іван Климів «Легенда», а також рідне село Євгена Коновальця Зашків та Білогорщу, де загинув Роман Шухевич.

Далі побували у Львові, Калуші, Івано-Франківську, Чернівцях, Кам’янці-Подільському. Наступні пункти в маршруті відважних велотуристів: Вінниця – Умань – Черкаси – Канів – Київ – Житомир – Рівне – Луцьк – Червоноград.

Учасники веломарафону подолають майже 2000 кілометрів протягом 32 днів. Це буде найбільший дитячий веломарафон в Україні. Акція має на меті виховання патріотизму у молодого покоління українців та популяризації здорового способу життя.

До веломарафону може приєднатися кожен охочий на будь-якому етапі – так акція стане більш масовою, інформує Репортер Житомира Прес-служба Житомирської обласної організації ВО «Свобода».

26 серпня об 11:00 біля стели Житомир на в’їзді до міста відбудеться зустріч учасників веломарафону із житомирськими свободівцями. Далі разом вони прослідують вулицею Київська до могили Сеника та Сціборського (біля Свято-Преображенського собору), після зупинки рух продовжиться вулицею Перемоги, проспектом Миру до межі міста.