В Житомирі з’явиться декілька нових світлофорів

В Житомирі один із депутатів від ВО “Свобода” зацікавився ситуацією з регулюванням дорожнього руху.

Депутат Корольовської районної ради Максим Вілівчук подав звернення до органів влади. Він вимагає налагодити автоматичне регулювання дорожнього руху на небезпечних перетинах житомирських вулиць.

Про це Репортерові Житомира повідомляє Прес-служба Житомирської обласної організації ВО «Свобода».

Він запропонував встановити світлофори на перехрестях вулиць Гоголівської – Бородія, Бориса Тена – Бородія та Шелушкова – Шевченка, оскільки інтенсивність дорожнього руху збільшилась, а пропускна здатність міських доріг залишилась на колишньому рівні. Свою ініціативу Максим Вілівчук аргументує ще й тим, що вулиці вузькі, позаяк забудовані давно, переважно приватними будівлями.

Максим Вілівчук: «Біля кожного з цих перехресть знаходяться дитячі садочки, школи або студентські гуртожитки. Тобто, вони являються зоною підвищеної небезпеки. І як дитині спокійно перейти дорогу? Отак і бачиш постійно свіжі віночки обабіч, бите скло та уламки автівок на дорозі».

На одному з таких небезпечних перехресть – Дмитрівська – Шелушкова – після декількох трагічних ДТП світлофори були встановлені. Але з дня їх установки (а пройшло вже півтора року) вони жодної хвилини не працювали в режимі регулювання руху. Як з’ясувалося, там відсутня відповідна апаратура та проект (!) на будівництво.

«Я звернувся до міської влади першочергово налагодити регулювання саме в цьому районі, позаяк це був один з пунктів передвиборчої програми ВО «Свобода» до Корольовської районної ради Житомира. А перекинуті догори колесами авто тут вже не дивина», – ділиться голова Корольовської «Свободи» міста.

Нещодавно комісія з безпеки дорожнього руху прийняла одностайне рішення прийняти пропозицію депутата Корольовскої районної ради в м. Житомир Максима Вілівчука про встановлення світлофорів на перехрестях Гоголівської – Бородія, Бориса Тена – Бородія. За наполяганням депутата, пропозиція щодо встановлення світлофора на перехрестях вулиць Шелушкова – Шевченка буде повторно опрацьовано комісію з виїздом на місце.

Також було порушено питання про раніше встановлений засіб автоматичного регулювання руху на перетині вулиць Дмитрівської – Шелушкова, що який був встановлений рік тому і досі не працює – прийняли рішення увімкнути світлофор для регулювання руху.