Житомирські ДАІшники влаштували свято

Житомирські ДАІшники влаштували свято юним «супутникам». Вони не лише проводили ігри з відпочиваючими, а й нагадали про правила безпеки на дорозі.

“Аби ваш відпочинок не зіпсували усілякі неприємності, а після літньої перерви ви всі повернулися за парти здоровими та повними сил, давайте разом нагадаємо один одному про елементарні правила поведінки на дорозі, які повинен знати і виконувати кожен,” – звернувся до присутніх заступник начальника відділу УДАІ УМВС України в області Василь Оксаніч.

4 серпня в житомирський літній оздоровчий табір «Супутник» приїхали працівники ДАІ, щоб влаштувати двум сотням відпочиваючих справжнє свято. Для цього вони привезли і собою веселі тематичні конкурси, а також масу позитивних вражень і просто гарний настрій, ім’я якому – команда КВН ЮІР «Без поважної причини».

З числа відпочиваючих були сформовані команди, яким потрібно було справитися з велоестафетою, «впізнати» дорожній знак, позначивши його відповідною табличкою і правильно відреагувати на жести регулювальника.

Поки учасники команд боролись за перемогу, демонструючи свої пізнання в сфері ПДР, решта дітей активно вболівали за них і всіляко підтримували команду свого загону. Навіть вожаті не втрималися від спокуси і теж взяли участь у змаганнях. Але якщо у дорослих перемогла дружба, то діти були налаштовані на вікторію.

А поки йшов підрахунок балів, які набрала кожна з команд, дітвора кинулася до патрульних мотоциклів ДАІ. Ці транспортні засоби викликали у дітей непідробний інтерес, особливо коли до них стало можливим доторкнутися, щось у них покрутити і, врешті-решт, успішно осідлати з обов’язковим примірянням даішного шлему. Інспектори дозволили дітям скористатися рацією і натискати на сигнальні кнопки мотоцикла, від чого не було меж дитячому захвату – всім відразу захотілося в майбутньому стати даішниками.

Розважальною частиною зустрічі став виступ команди КВН юних інспекторів руху “Без поважної причини” житомирської школи №16. Молодші помічники Державтоінспекції розсипали дотепні жарти, танцювали і просто дарували відпочиваючим гарний настрій.

Після виступу були оголошені власне результати змагань. За активну участь у конкурсах кожен учасник отримав грамоту відповідно до зайнятого у конкурсі командного місця.

Свято для дітей дійсно вдалося, – говорить директор дитячого табору “Супутник” Любов Ковальчук. – Діти дуже чекали працівників ДАІ, тим більше, що тематика дорожньої безпеки серед молоді завжди актуальна”.

У свою чергу, представники Державтоінспекції пообіцяли подібні заходи в “Супутнику” проводити регулярно.