Дебой і його команда говорять перший тост на Дні народження Житомира. Перша частина святкування (фото)

Кожне свято починається з тостів.

Недарма розумні люди вигадали перші три символічні, адже потім п’ється без зайвих промов. Чим вам не виняток День міста?

Наше святкування 1127-ої річниці розпочалось без вигадування велосипеду. Спочатку всіх нагородили дипломами й грошовими преміями, а потім не було вільного місця в будь-якому розважальному закладі нашого міста. Але на те воно є свято, щоб веселитись на повну й пам’ятати тільки найяскравіші моменти.

«Репортер Житомира» був в епіцентрі подій Дня народження рідного Житомира. І чого тільки це місто не бачило за три дні. Хіба що для повного завершення й останнього акценту літак на небі мав би написати «З днем народження, місто», бо мотоцикли й раритетні автівки добряче «покатали» наш асфальт.

Та підемо по порядку. «Репортер Житомира» презентує вашій увазі першу частину святкування Дня народження міста.

Прийнято в народі, що перший тост іменнику говорить найрідніша йому людина. А хто це для Житомира як не хазяїн міста Володимир Дебой.

Житомирський драмтеатр і пан Володимир у всій красі виголошує промову. Міський голова за 40 хвилин виступу виклав всю правду на стіл: що зробили, що робиться і що на меті. Нарешті наступила урочиста мить, на яку чекали всі, – нагородження кращих із кращих. І «Репортер Житомира» не був винятком.

Мить, яку я називаю феєрія: «Третє місце в номінації “Журналіст року” займає Фещенко Сергій, редактор Інтернерт-видання «Репортер Житомира». І в такі моменти ти розумієш, що твої слова пишуться не дарма. Журналіст року – це вам не зернята на лавці плювати. А в нашому офісі красується на стіні ще один диплом.

Міський голова підготував сюрприз для всіх гостей, який ховав його за кулісами близько години. В залі драмтеатру Володимир Дебой зібрав талановиту й обдаровану молодь Житомира. 75 учнів і студентів отримали стипендії та гранти міського голови. Нам є ким пишатись!

Коли вже всі привітали наше місто з Днем народження й нагородили найкращих з кращих, час був саме поспівати. Чарувати нас приїхав львівський вокальний ансамбль «Орфей». Спочатку коломийки, потім трішки «Червоної рути» і на кінець «Нотр дам де Парі». Ось таким був перший день святкування Дня народження Житомира. Перший тост пролунав, а попереду ще два відгуляти.

Ірина Сташко

“Кращий журналіст друкованих та електронних ЗМІ”

• І місце – Василь Муравицький (журналіст інтернет-видання “Журнал Житомира”);

• ІІ місце – Оксана Шульга (кореспондент газети “Пульс”);

• ІІІ місце – Сергій Фещенко (редактор, журналіст Інтернет-видання “Репортер Житомира”).

“Кращий журналіст радіомовлення”:

• І місце – Анна Данюк-Черкашина (репортер “Крок-радіо”);

• ІІ місце – Іван Саюк (репортер “Крок-радіо”);

• ІІІ місце – Олена Слободенюк (старший редактор радіостанції “Житомирська хвиля”).

“Кращий журналіст телебачення”:

• І місце – Галина Ковальчук (журналіст обласного телебачення ЖОДТРК);

• ІІ місце – Ірина Степаненко (журналіст ТРК “Союз-ТВ”);

• ІІІ місце – Надія Миколаєнко (журналіст студії “Ц-ТВ).