Деруни всієї України, єднайтеся! У Коростені пройшов IV Міжнародний фестиваль дерунів

Цьогоріч Коростень вже вкотре перетворився на справжню столицю любителів дерунів.

Адже саме 10 вересня у мальовничому міському парку культури та відпочинку імені Островського відбувся IV Міжнародний фестиваль дерунів під девізом «Деруни всієї України, єднайтеся!».

Проведення заходу вже стало гарною традицією для міста, а його жителі, як завжди, невпинно продовжують готувати і дарувати для гостей свого рідного краю багато нових цікавинок, аби щороку їх приїздило дедалі більше.

На свято були запрошені люди із прізвищем Дерун. Що цікаво в нашій країні живе понад 500 родин, які мають таке прізвище і багато з них взяли участь у фестивалі.

Щоб насолодитися святковою атмосферою та скуштувати вишукані картопляні млинці з різними начинками і смаженими за неповторними рецептурами до древнього Коростеня завітали тисячі гостей з інших міст, областей та іноземних країн.

Як завжди, назабутнім став майстер-клас по приготуванню дерунів від міського голови Володимира Москаленка, який розповів, що Коростень має ще багато секретів з їх приготування, а для того, щоб усі бажаючі мали змогу опанувати мистецтво з приготування цієї страви, спеціально був започаткований та щороку проводиться міжнародний фестиваль.

Гарний настрій і незабутні враження, пісні, танці, жарти, різноманітні конкурси та виставки-продажі, кулінарне мистецтво та багато-багато смачних дерунів, якими ласувати досхочу всі – усе це надовго запам’ятається кожному учаснику цього дійства.

Свято пройшло на високому рівні і це є свідченням того, що жителі міста докладають максимум зусиль, щоб завжди щиро та гостинно приймати усіх, хто бажає познайомитись з історією, красою та надбанням славетної Коростенщини.

Віталій Сівко