Геннадій Зубко: «Ми відсвяткуємо 1127 день народження Житомира в традиціях кращих європейських міст»

Геннадій Зубко поділився, як святкуватимуть День міста.

Голова обласної організації «Фронт Змін» Геннадій Зубко в інтерв’ю для телеканалу «Тоніс» розповів про приготування до відзначення 1127 річниці заснування Житомира та запросив всіх житомирян і гостей міста 9 вересня о 18:30 долучитися до дійства в стилі dell’arte, що відбудеться на площі Корольова.

«Щоразу в дні свят до Житомира запрошують естрадних виконавців, які співають чи танцюють для нас. Але Житомир досить самодостатнє місто. У нас є достойна архітектура, актори європейського рівня, відома світу хорова капела «Орея», є багато талановитих житомирян. І ми разом здатні зробити свято гідне культурного потенціалу Житомира», – сказав Геннадій Зубко.

На думку депутата обласної ради, «важливо, щоб день міста запам’ятався щонайменше на рік, або щоб з роками наші діти пригадували його, як кращі спогади свого дитинства».

«У п’ятницю ми розпочинаємо святкування 1127 річниці народження міста. Відбудеться не просто спектакль. Це буде справжнє вуличне дійство, зрежисоване Петром Авраменком за виставою Карло Гоцці «Король-олень». На площі Корольова буде на просто вуличний театр, це буде дійство, яке об’єднає все місто. Це буде гра вуличного театру, що пропагує культуру – це свято всім житомирянам. Ми сподіваємось, воно прийдеться житомирянам до душі й стане початком щорічного фестивалю вуличних театрів. В інших містах України театри вже дізнались про святкове дійство у Житомирі й виявили своє бажання приїхати до нас наступного року», – розповідає організатор святкування.

За словами лідера обласного осередку партії, цього року вперше Житомир побачить свято, яке століттями відбувається в Італії – в Римі чи Венеції. В дійстві беруть участь актори обласного театру. Увесь вечір звучатиме симфонічний оркестр та співатиме хорова капела «Орея». Настрій створюватиме акробатичне видовище на ходулях “Gefest-show”.

«Дуже важливо, щоб у вуличному спектаклі взяли участь житомиряни. Запрошую всіх із святковим настроєм відкрити день міста. І зробити так, щоб весь Житомир став частинкою Європи. І щоб ми всі відчули, що в цей день починається наше свято, свято громади – справжнє інше свято Житомира. Ми, житомиряни, самі для себе можемо зробити дійство як того варті, в традиціях кращих європейських міст», – завершив Геннадій Зубко.

Нагадаємо, театральне дійство відбудеться 9 вересня о 18:30 на площі Корольова.