«Легіон» на День міста по-футбольному бомбить «Металург» (фото)

До 1127-ої річниці рідного Житомира СК «Легіон» зробив футбольний подарунок, обігравши малинський «Металург» з рахунком 3:1.

10 вересня «Легіон» приймав «Металург» на стадіоні “Мальованка”. До речі, про стадіон. Мені шкода хлопців, які збивали ноги через нерівний і занедбаний газон. І замість звичайного стандартного футболу вони часто грали в повітряний. Тому й перший тайм пройшов без особливої напруги на полі й ефектності футболу. Хоча по одному яскравому моменту як «Легіон», так і «Металург» все-таки створили.

На початку гри шанс забивати в малинські ворота мав Олексій Притуляк, який пробивав зі штрафмайданчика. На цей раз Олексій вирішив прикласти менше сили до удару, тому й кіпер впорався із такою небезпекою, вибивши м’яча на кутовий. Чому десятка «Легіону» саме тоді вирішила пробивати на пів сили, відомо тільки йому. Як-то кажуть, нам із бровки судити легко.

У середині першого тайму «Легіон» дав змогу понервувати всім вболівальникам. У футбольній дуелі зустрілись їхній кіпер із малинським гравцем. Це саме той випадок, коли пробивають без вагань і зайвих думок у голові. Якби це не заважало гравцю, то рахунок б точно відкрився на користь «Малину». Але ми побачили пусті ворота.

Не встигли вболівальники зі штабом «Легіону» перевсти дух, як одразу ж ГОООЛ!!! Неочікуваний гол. Тарасюк відкриває рахунок на 18-ій хвилині. «Легіон» уже попереду.

Я не можу нікому віддати перевагу в першому таймі, але й сказати, що гра на рівних не можу теж, адже по суті гри не було в обох команд. Кілька моментів, відсутність швидкостей, лінь відкриватись для своїх, погано відпрацьований захист і довгі неточні діагоналі. Тому перший тайм, слава Богу, закінчився, бо дивитись на таку гру в мене більш не було ні сил, ні бажання.

Після перерви обидві команди підкріпили свій склад. Чи завдяки замінам, чи появі грати, але нарешті вимальовувалась хоча б картинка. Із виходом Музики «Малин» пожвавішав, адже Віталік «робив вітер» на полі, створюючи різні комбінації. Але один в полі не воїн, тому взяти всю гру в свої ноги – це просто «анріал» навіть для швидкісного Музики.

Другий тайм виглядав набагато цікавішим, але довгі паси, феєрверки м’ячем і постійні аути псували весь футбол. Не просліджувалась чітка тактика й настановка на гру, адже переважна більшість футболістів грала у свій футбол. Був присутній командний дух, але було відсутнє командне чуття. Футболісти просто не прочитували дії один одного.

Від поганого до хорошого. Другий тайм подарував вболівальнику три голи. На 66-ій хвилині Корольчук подвоює рахунок «Легіону». Артем, який завжди виходить на останніх 45 хвилин, відіграє досить непогано, особливо блискавично справляється із повітряною боротьбою за м’яч. Все-таки найвищий гравець «Легіону».

А через 10 хвилин рахунок стає 2:1 – Музика забиває. От що означає «свіжі» хлопці на полі. Що Артем, що Віталік, вийшовши на заміну, якісно відіграли, та ще й позабивали. Свою справу хлопці зробили всього за 15 хвилин другого тайму.

Кіпер «Металурга» викрикує своїм: «Хлопці, ви можете. Ще гол». І хлопці змогли, тільки хлопці Микитюка. Притуляк феєрично завершує цей поєдинок, розставляючи всі крапки над І. Олексій ще раз довів футбольну істину, що матч триває доти, поки арбітр не просвистить. На 90-ій хвилині Притуляк відправляє м’яча у ворота. 3:1 – «Легіон» подарував місту ще одну перемогу.

Ірина Сташко