На Житомирщині вже готують дороги до зими

Дорогу готуватимуть до зими.

Упродовж трьох тижнів – з 14 вересня по 5 жовтня – на території Житомирщини, як і по всій Україні, розпочинається осінній комісійний огляд доріг.

Такі заходи обумовлені визначенням стану експлуатаційного утримання вулично-дорожньої мережі та підготовки до експлуатації доріг у зимовий період.

Значна робота з облаштування та оновлення дорожнього полотна на Житомирщині проводилася впродовж усього літа. Відтак, комісії, до складу якої входять працівники ДАІ, представники служб автомобільних доріг, облавтодора, Укрзалізниці та комунальних організацій, потрібно не просто оцінити стан доріг після ремонтних робіт, але й визначити та зафіксувати ті недоліки в утриманні доріг, що в зимовий період можуть перетворитися на фактор небезпеки.

А щоб зима не застала комунальників зненацька, дорожня комісія має перевірити технічний стан снігоприбиральної техніки та навантажувачів, наявність необхідного запасу паливно-мастильних матеріалів та піщано-соляної суміші, що є в наявності виробничих підрозділів дорожньо-комунальних організацій, а також готовність їх до введення обмежень або закриття руху на дорогах під час можливого виникнення надзвичайних ситуацій унаслідок різкого погіршення погодних умов.