29 мільйонів гривень за організацію грального бізнесу на Житомирщині

Два підпільні гральні заклади у Житомирі та Малині виявили працівники міліції упродовж одного тижня.

Про діяльність підпільного грального закладу в обласному центрі до міліції повідомили телефоном, однак називатись абонент не став. За вказаною адресою на місце події виїхала слідчо-оперативна група Корольовського РВ УМВС України в Житомирській області.

На дверях приміщення знаходилась красномовна вивіска «Ремонт». Однак, поспостерігавши певний час з вулиці, працівники міліції відзначили, що з середини і доволі часто виходять люди, що, навряд чи є ремонтниками. Коли ж міліціонери самі постукали до замкнених дверей, їм не відчинили.

Тож наступного дня вони повернулися із відповідною постановою суду і таки зайшли до приміщення. Облаштування та обладнання залу свідчили самі за себе – гральні автомати, столи для рулетки, комп’ютерна техніка для віртуального казино та інше обладнання. Втім власники закладу стверджують, що він не працював.

До з’ясування всіх обставин події працівники міліції вилучили наявне гральне обладнання. Наразі тривають відповідні перевірки, за їх результатами й вирішуватиметься питання про порушення кримінальної справи.

Уже за декілька днів у місті Малин оперативники зафіксували функціонування ще одного підпільного грального закладу. Цього разу працівники міліції зайшли до клубу під виглядом потенційних клієнтів та безпосередньо зіграли на автоматах, отримавши при цьому від адміністратора клубу виграш у вигляді готівкових коштів. Про те, що всі дії фіксуються та здійснюються правоохоронцями у присутності понятих працівники закладу дізналися відразу після передачі грошей. Тож заперечувати власної вини ні адміністраторка, ні власниця не стали.

У ході перевірки було встановлено, що договір оренди приміщення закладу оформлено на 27-річну жительку смт Черняхова. Допоки триває подальше з’ясування всіх обставин, із клубу вилучено 10 гральних автоматів, гроші та робочі записами.

Загалом же, повідомив начальник Управління державної служби по боротьбі з економічною злочинністю УМВС України в Житомирській області Юрій Крошко, з початку року за ст. 203-2 «Зайняття гральним бізнесом» Кримінального кодексу України правоохоронцями порушено 16 справ та вилучено 183 одиниці грального обладнання. До організаторів підпільних закладів заявлено адміністративних позовів на загальну суму понад 29 млн. гривень.

Алла Ващенко, ВЗГ УМВС України в Житомирській області