Динамо – Бешикташ: більше галасу, аніж гри

Динамо – переможці на чолі з героєм Гармашом. Та більше буде галсу, аніж було гри.

Розігравши м’яч, гравці обох команд не хотіли залишати центр поля, «активно» виборюючи його для своїх. Першим перебіг до штрафної Ідейе, але під пресингом двох турків так і не зумів відкрити рахунок. Контр-атака активізувала динамівців, і вони тримали м’яча на перспективу: тайм нереалізованих моментів від Гусєва, Шевченка, Мілевського, Ідейе й особливо Ярмоленка. Андрій неодноразово відзначався рванням забити й нульовою влучністю по воротах. Найкращий і найнебезпечніший момент першої частини зустрічі Ярмола не реалізував, адже стати автором голу й прославити класну гольову Мілевського йому завадила штанга.

31-а хвилина дала шанс реабілітуватись зв’язці Ярмола-Міля. Андрій зі свого флангу навішує на Артема, але динамівський форвард не закидає шкіряного у ворота. Хороша взаємовиручка у киян: Артем запоров МОМЕНТ(!) від Ярмоли, так само як і Андрій від Мілі.

У будь-якому разі перший тайм за динамівцями: Бешикташ так нічим і не запам’ятався за 45 хвилин. Потрібно лише диву даватись, чому хлопцям Павловича було так важко влучити у ворота. Тим паче, що біло-сині неодноразово виводили на побачення Гонена.

Як-то кажуть, «атакували, старались й не залетіло»: турецька магія?! А, можливо, неточність удару все роз’яснить. А поки всі надії покладені на другий тайм. Динамо мусить забивати, тим паче коли в нього всі карти на руках.

Були… Перевагу в грі й контроль м’яча кияни одразу ж після перерви віддали супернику. Мабуть, таким чином проявляли свою гостинність. Зате гостити на своїй половині поля не давали, пересівши в оборону.

На початку другого тайму футбол перетворився на жалке видовище гравців незрозумілого виду спорту. Перекочення м’яча з лінії штрафної однієї команди до лінії другої, гра круглим «у гарячу картошку» в центрі, швидка ходьба, відсутність атак – гра рівня Ліги Європи?! Ніжність гравців до м’яча і перехід у закритий футбол була б виправдана за умови відкритого рахунку на чиюсь користь. Але ж не тоді, коли потрібен ГОЛ, особливо киянам.

Але динамівцям ніяк не вдається розіграти хорошу комбінацію. Натомість це виходить у турків: Ернст все-таки прорвався крізь тісну оборону киян і отримав пас від Куарежми, який пробив вище воріт.

Другий тайм збавив пил Мілевського, але прибавив його Ярмоленку. Андрій на правах лівого хава створював хороші моменти: спочатку навішував на Брауна, який відправив круглого повз штангу, потім Шева занадто слабко пробив.

Замінивши Мілевського Алієв так і не зумів проявити себе як «Сашка в Локомативі», а ось нове придбання динамівців Дуду був кориснішим у цьому матчі, ніж сам Шева, якого він і замінив. Дебютант підперчив атакуючу гру своєї команди, даючи змогу відкрити рахунок Алієву, але музика у воріт так і не заграла.

Неточні удари киян аж ніяк не могли розчарувати ворота Бешикташу. Та й в другому таймі моментів у них було замало. Банальність гри призвела до повної розчарованості у самій грі футбол.

Проте біло-сині зуміли стати повноцінними хазяїнами цього матчу й ще раз довели, що гра триває до свистка. Примітивний футбол на останніх секундах 94-ої хвилини переріс у феєричний. Гармаш – біло-синій рицар, який зняв чари з воріт Бешикташу.

Арбітр матчу дозволяє Гусєву виконати штрафний, коли три хвилини компенсованого часу вже минули. Подача з правого корнера, на яку відгукується Гармаш і забиває. 1:0 – гол від Дениса приносить перемогу киянам.

Безперечно, Динамо заслужило, але в цьому поєдинку Бешикташ був лише фоном… замальовкою, яку біло-сині могли пройти і з рахунком 3:0.

По закінченню зустрічі Динамо – Бешикташ Сьомін сказав: «Футбол непередбачуваний». Та передбачуваний, Юрій Павлович …

Ірина Сташко

Динамо: Шовковський, Гусєв, Бетао, Михалик, Попов, Вукоєвич, Гармаш, Шевченко (Дуду, 83), Ярмоленко, Мілевський (Алієв, 61), Ідейе

Бешикташ: Гонен, Койбаши, Сівок, Хілберт, Коркмаз, Ауреліо, Уйсал, Ернст, Куарежма (Кавлак, 90+3), Счмау, Эду (Голошко, 73)

Попередження: Гусєв – Куарежма, Ернст, Ауреліо, Сівок, Гонен