Сергій Рижук відлетів до Індонезії

З 17 по 24 жовтня Сергій Рижук перебуває з офіційним візитом в Індонезії.

На запрошення губернатора провінції Західної Яви пана Ахмада Хериавана та Посольства Республіки Індонезія в Україні делегація Житомирської області на чолі з головою облдержадміністрації Сергієм Рижуком перебуватиме з діловим офіційним візитом в Індонезії.

Про це Репортерові Житомира повідомив прес-секретар голови Житомирської облдержадміністрації Михайло Жайворон.

Очільник області вирушив з-за кордон з метою підписати Угоду про співробітництво між провінцією Західна Ява та Житомирською областю, проект якої був започаткований під час презентації інвестиційного потенціалу Житомирської області що проходив минулого місяця у приміщенні Дипломатичної Академії при Міністерстві закордонних справ України.

Як відомо, даний захід проводився вперше в історії МЗС України за ініціативи керівництва Житомирської області та безпосередньої підтримки Міністра.

Схвальне вітальне слово на адресу форуму «Інвестиційна привабливість Житомирщини» надіслав тоді Президент України Віктор Янукович. У форумі взяли участь Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, представники центральних органів виконавчої влади, міжнародних організацій, регіональні партнери з інших країн, представники 80 найпотужніших вітчизняних та іноземних компаній, більше 20 банківських та фінансових установ, а також інших підприємств і організацій, які вже працюють або мають намір працювати на теренах Житомирського регіону та засобів масової інформації. Нотою Міністерства закордонних справ України було запрошено 53 посольства іноземних країн, акредитованих в Україні, у тому числі Республіки Індонезія, яка виявила особливу зацікавленість інвестиційними проектами житомирського Полісся. Тож нинішній візит житомирської делегації до цієї країни не є випадковим.

Під час візиту в Індонезію делегація Житомирської області відвідає 26-у виставку TRADE EXPO INDONESIA (TEI), що проходитиме 19-23 жовтня у виставковому центрі м. Джакарта. Ця виставка є найбільшою у своєму роді в Індонезії, що пропонує чудову можливість ознайомитися з кращими індонезійськими технологіями у різних галузях економіки, досвідом виробництва продукції відмінної якості та конкурентоспроможних цін.

У програмі перебування житомирської делегації – відвідання Палацу Президента та Палацу Парламенту. У місті Бандунг Сергій Рижук матиме зустрічі з губернатором провінції Західної Яви паном Ахмадом Хериаваном, а також з бізнесменами від торгово-промислової палати цієї провінції, де презентуватиме взаємовигідні інвестиційні проекти житомирського Полісся.

У рамках заходу індонезійські партнери ознайомляться з інвестиційним потенціалом Житомирщини, досвідом роботи інших іноземних інвесторів, що працюють на її території, можливими напрямами економічного та інвестиційного співробітництва. Також будуть представлені економічні можливості районів та міст області, їх досягнення і перспективи розвитку у галузях промисловості, агропромислового комплексу, культури і туризму, будівництва об’єктів соціальної сфери та сфери житлово-комунального господарства.

Під час візиту в Індонезію житомирську делегації супроводжуватимуть Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Індонезія в Україні пані Нінінг Сунінгсіх Рохадіат, радник з економічних питань Посольства Індонезії в Україні Туранг Пакпахан та перший секретар Посольства України в Індонезії Олександр Бондаренко.