Сільський голова села Броників Надія Залевська: «Швидкісна траса Київ-Чоп стала справжнім жахом для місцевого населення»

Профілактика дитячого дорожньо-транспортного травматизму залишається одним з пріоритетних напрямків діяльності Державтоінспекції Житомирщини.

Тематичні уроки з безпеки дорожнього руху, за участі представників ДАІ, відбулися у більшості навчальних закладів області. Разом з правоохоронцями діти повторюють вже відомі їм ази безпечної поведінки на дорозі, а також із задоволенням вивчають нові для них правила. Про це Репортерові Житомира повідомляє УДАІ УМВС України в Житомирській області.

Особливими стали навчально-розважальні заходи, проведені нещодавно для дітей молодшого шкільного віку в селах Броники та Нова Романівна Новоград-Волинського району. Слід зазначити, що обрані ці населені пункти були не випадково, адже навчальні заклади в них знаходяться у безпосередній наближеності не просто до проїзної частини, а поруч зі швидкісною автодорогою Київ-Чоп. Відтак, щоб уберегти дітей від можливих трагедій, у зазначені школи завітали працівники Житомирського обласного управління ДАІ на чолі з його керманичем полковником міліції Олександром Кравченком.

Школярі з неприхованою цікавістю розглядали візитерів, дослухалися до кожного їх слова. Звертаючись до присутніх з вітальним словом, Олександр Кравченко відмітив, що безпека найменших учасників дорожнього руху – спільна справа і батьків, і педагогів, і, звичайно, працівників Державної автомобільної інспекції.

Тому, щоб дорога до навчального закладу стала безпечною, дітлахам слід щодня неухильно нагадувати про дотримання елементарних правил поведінки. Це як ніколи актуально в селах Броники та Нова Романівка, адже, щоб потрапити дитині в школу і навпаки додому, їй слід правильно і безпечно перетнути швидкісну автодорогу.

Аби нагадати школярам, а подекуди і привити їм навики безпечної поведінки, працівники ДАІ приготували для дітей різні завдання, за допомогою яких найменші учасники дорожнього руху демонстрували свої знання з правил безпечної поведінки на дорозі.

Діти не тільки активно брали участь в обговоренні, але й самостійно розказували про те, яких правил слід дотримуватися, щоб не потрапити у непередбачувані ситуації на дорозі.

Справжнім сюрпризом став для дітей обох шкіл виступ команди КВН-ЮІР Житомирської загальноосвітньої школи №16. Веселі жарти, але у той же час і повчальні жарти юних помічників працівників ДАІ, не залишили байдужим нікого з присутніх. ЮІРівцям діти подарували щирі оплески та усмішки.

Гості з Державтоінспекції завітали до дітей не з пустими руками. Кожна дитина отримала книжечки-розмальовки із зображенням різних ситуацій, що можуть трапитися на дорозі, а також з конкретними порадами, як уникнути подібних неприємностей. На школярів чекав ще один сюрприз, подарований їм завдяки вже знайомій багатьом ТОВ «Рефлайт», яка спеціалізується на виготовленні світловідбивачів для пішоходів.

Кожному зі школярів були вручені маленькі фігурні «обереги», які можна приладнати ніби прикрасу собі на одяг або на рюкзак. Відтак, повертаючись увечері додому з навчального закладу, діти матимуть змогу виділити себе і стати більш помітними у вечірніх сутінках для водіїв транспортних засобів, адже у темну пору доби такі невеликі світловідбивачі помітні більш ніж за сотню метрів.

Директори обох шкіл висловили щиру подяку працівникам ДАІ за проведені у їхніх школах заходи. Вони зазначили, що педагогічний колектив приділяє, звичайно, багато уваги питанням безпеки дітей на дорозі, але діти скоріше почують настанови саме людей у міліцейській формі.

Окремо керівник обласного ДАІ Олександр Кравченко зустрівся з головою сільської ради, щоб обговорити нагальні проблемні питання, що виникли останнім часом у сфері безпеки дорожнього руху. Зокрема, сільський голова с. Броників Надія Залевська поскаржилася головному ДАІшнику області, що швидкісна траса стала справжнім жахом для місцевого населення.

Тільки за останні місяці на цій ділянці почастішали дорожньо-транспортні пригоди за участю пішоходів. Навіть при наявності пішохідного переходу люди, а тим паче діти, бояться перетинати проїзну частину, оскільки водії транспортних засобів навіть не збавляють швидкості, побачивши пішохода на зебрі.

Олександр Кравченко погодився, що ситуація, яка складається, не може не викликати збентеження. Відтак, пообіцяв найближчим часом урегулювати питання безпеки для пішоходів і зробити усе, що відноситься до компетенції Держвтоінспекції, аби вирішити цю проблему.