Депутат Корольовської райради Максим Вілівчук: «Я відверто здивований поведінкою голови ради»

Чергова бютівська «тушка» перешкоджала житомирським депутатам розглянути звернення про політичні репресії.

З таким обуренням Репортеру Житомира коментує цю ситуацію Прес-служба Житомирської обласної організації ВО «Свобода»

Знову не вдалося внести до порядку денного тепер вже VII сесії Корольовської районної у місті Житомирі ради питання про звернення до Президента України з вимогою припинення політичних репресій. Маючи абсолютну більшість (36 з 50, 24 з яких депутати від «Батьківщини»), обраних від партій, які входять до КОДу, депутатів, це питання мало б пройти безпроблемно. Аж ні.

«Виявляється, що спеціаліст, якому було доручено виконання роботи по моєму зверненню, була звільнена з займаної посади. Але ж я звернувся ще 3 серпня цього року! Голова ради, відверто не бажаючи поставити це питання, знайшла таку собі, цапа-відбувайла. Невже три місяці ніхто не виконує цієї роботи? А як же тоді інші питання, що виносяться на розгляд сесії?» – дивується ініціатор звернення, депутат Корольовської райради від ВО «Свобода» Максим Вілівчук.

Питання ще більше викликає подив з огляду на те, що голова Корольовської ради є представником «Батьківщини» Світлана Возна. Здавалось би, саме від цієї політичної сили мали б виходити подібні звернення, або, принаймні, їх підтримка.

«Замість підтриманого радою звернення головою ради мені було запропоновано оголосити його текст на пленарному зібранні 15 листопада. Незрозуміло для чого – адже це не матиме жадних наслідків. Я відверто здивований поведінкою голови ради», – продовжує Максим Вілівчук.

Як стало відомо, 31 жовтня голова Корольовської районної ради в місті Житомир Світлана Возна, написала заяву про вихід з партії «Батьківщина». Що ж, це дещо прояснює.