Кабана Васю в Овручі знають усі!

“У нас можуть не знати хто очолює міську раду, а ось кабана Васю знають усі” – такі спостереження прийшлося почути Репортерові Житомира під час відвідин древнього Овруча.

Виявляється там мешкає дикий кабан з сімейством, слава про якого шириться на весь білий світ. Що ж то за кабан такий, подивитися на якого ходять цілими табунами, стало цікаво й нам. Чим же він заслужив таку славу, що за чутками місцевих пліткарів, приїхати та подивитися на нього виявив бажання Президент сусідньої з Овручем держави Олександр Лукашенко?

Репортер Житомира не міг не дізнатися більше про цього зіркового кабана.

Виявляється він зі своїм сімейством проживає у великому вольєрі на території еколого-просвітницького центру Овруцького лісгоспу. Крім нього тут живуть олені, косулі, озеро облюбоване птахами.

.

Загалом, приємна місцина. Є що дітям показати.

Так ось, кабана Васю шість років тому знайшов маленьким на узліссі місцевий житель. Добра душа. Не зарізав його і не з’їв, а вигодував молоком. З дитинства дикий кабан жив, як свійський і з часом забув хто він є. Звик жити у вольєрі, їсти по графіку.

Виріс великим і гарним диким кабаном!

Ось тут у овруцьких лісників і виникла ідея створити для кабана окремий вольер, запропонувати йому “подругу життя” – нехай плодяться. Так і зробили.

Зараз сімейство кабана Васі і свиноматки Маші складається з восьми цьогорічних поросят.

Родина постійно приймає гостей і вже звикла до публічності. Еколого-просвітницький центр відвідують місцеві школярі, білоруси, які торгують на ринках Коростеня та Овруча, туристи, лісники з своїми сім’ями. Несуть кабанові Васі цукерки. Він їх дуже любить.

Звісно, кабан Вася хоч і забув про волю, та свій дикий характер демонструє регулярно. Тому до сітки наближатися дуже близько лісники забороняють. Може вдарити.

Але це, як бачимо не зупинило хороброго оператора обласного телебечення)

Кабана Васю в Овручі ставлять у приклад чоловічої сили та плодовитості. Та й, справді, рівних йому у цій справі, знайти важко – 2 роки по 5 поросят, цей рік – цілих вісім.

Справжній герой місцевого масштабу!

Дикі кабани в гарних умовах живуть років 20-25. Лісники пообіцяли, що дадуть йому прожити стільки, скільки той зможе. Як бачимо, гарна доля важлива не лише людині, а й усьому живому, що є на землі.

Кабан Вася – зірка районного масштабу!

Сергій Фещенко