Не фарт «Візажу» приносить перемогу «Авангарду»

Матч «Візаж» – «Авангард» перетворився у справжню битву, яка драматично закінчилась для однієї з команд. Цього разу у ФОК «Динамо» панувало більше емоцій і нервів, аніж результативності біля воріт.

Команди одразу ж увійшли в гру. Першим заволодів м’ячем «Візаж», але далі своєї частини поля його вивести так і не зумів. Ініціативу швидко перехопили гравці «Авангарду», які почали нестримно атакувати ворота суперника. І вже на 8-ій хвилині Куделькін Дмитро заробляє штрафний, який Ткачук Андрій пробиває вище перекладини. І на 12-ій хвилині знову відзначається зв’язка Ткачук-Куделькін, створивши справжню небезпеку у воріт «Візажу». Андрій, пробиваючи зі штрафної, відправляє м’яча у штангу. Від удару шкіряний відлітає на лівий фланг, звідки й прострілює «Авангард». Дмитро, знаходячись в потрібному місці в потрібний час, швидко реагує на простріл і заштовхує м’яча у ворота.

Відкриття рахунку розігріло «Візаж», які одразу ж заробили два штрафних. Правда, перший розіграли досить невдало. Другий виглядав яскравіше, хоча був розіграний за принципом попереднього.

Видовища на полі вистачало: м’яч в центрі поля практично не затримувався, сама ж гра проходила на швидкостях і постійних контр-атаках. Після тайм-аута можна відзначити наполегливість «Авангарду», який не давав спокою воротам Рахметова. Але цього разу Рустам мав підтримку серед своїх польових гравців. Найбільш активним був Зайцев, який наводив фурор на полі. Його порив підтримав Лясковський.

Перший тайм закінчувався так, як і розпочався. Атакували до свистка й інтригу тримали до кінця. Вболівальникам залишалось робити ставки, хто першим заб’є вже у другому таймі.

Після перерви стало ще цікавіше. «Візаж» перейшов в атаку, а «Авангард» – в оборону. Уже на 28-й хвилині Зайцев пробиває, але шкіряний пролітає повз штангу, на 29-й знову ж таки Зайцев пасує на правий фланг, де Школьний не зумів обвести суперника. І на 30-й хвилині знову відзначається Віталій, пробиваючи вище воріт.

У «Авангарда» відзначився Дмитро Тосич, який усіма силами намагався перевести оборону в атаку. Але в цьому його підтримував лише Куделькін і Максимчук. У другій половині зустрічі «Авангард» запам’ятався ударом Куделькіна на 35-ій хвилині, тим самим показавши майстерність кіпера «Візажу», який в ефектному шпагаті відбив м’яча.

Проте «Візаж» показав малюнок гри, створюючи купу цікавих комбінацій. У цьому таймі відзначився і Плевако Андрій, який швидко пробіг по лівому флангу й віддав пас на Лясковського, але удар пройшовся вище воріт. Потім візажівці красиво розіграли комбінацію в три паси, і знову повз. Навіть шостий фол, який врятував команду в грі проти чернівецького «Меркурія», не допоміг. Господарі не зуміли реалізувати пенальті: м’яч прилетів прямо в руки кіперу.

І знову тренер «Візажу» вдається до старої тактики: заміна кіпера польовим гравцем. Лясковський випускає Зайцева замість Рахметова, надіючись, що Віталій все-таки доведе справу до кінця. Натомість, це призвело лише до драматичного завершення матчу. Тосич, прочитавши план дій суперника, без особливих зусиль розписується у воротах «Візажу». 0:2 – 50-та хвилина. Тактика не спрацювала. «Авангард» переміг.

Безперечно, Тосич заслужив авторство гола, проте Лясковський і Зайцев заслужили на дубль. Саме після цього поєдинку й доречно сказати: «Не фарт». Якщо в першому таймі підопічні Лясковського били по воротах від випадку до випадку, то в другому – від класно розіграних комбінацій. Шкода, що жодний момент так і не закінчився голом. Наука на близьке майбутнє для тренера «Візажу»: підтягнути гру й попрацювати над реалізацією.

Ірина Сташко