Вийшла перша газета з системою доповненої реальності (відео)

Навівши камеру телефону на статтю, можна подивитися відеорепортаж, присвячений тій же самій темі.

Оснастити своє друковане ЗМІ системою аугментованої реальності спробувала тайванська медіагрупа United Daily News. У цьому їй допомогла нещодавно презентована технологія Aurasma, яку її автори (британська компанія Autonomy, куплена в серпні Hewlett-Packard) охрестили «першим у світі візуальним браузером».

За допомогою Aurasma можна додавати нову інформацію та об’єкти до існуючих предметів; зрозуміло, все це буде видно лише на екрані мобільного пристрою. На відміну від інших подібних систем, «візуальний браузер» здатний діяти не тільки в заздалегідь заданих локаціях, але і в будь-якій точці: спирається він не на GPS-сигнали, а на розпізнавання образів. До того ж Aurasma дозволяє інтерпретувати нескладні жести користувача.

Для роботи системи мобільний пристрій має управлятися ОС Android або iOS (iPhone 4 і iPad 2).

Керівник проекту Мартіна Кінг розповіла, що за замовленням United Daily News було розроблено додаток для смартфонів Vmagic, в якому реалізована дана технологія. Встановивши цю програму користувач зможе направити камеру на передовицю, будь-яке зображення або рекламний модуль всередині газети і через пару секунд побачити відповідний ролик.

За матеріалами: Компьюлента