Житомирська “Свобода” знає, чому місцева влада не шанує безвинно загиблих в роки голодомору

Півтисячі житомирян долучилися до свободівців під час вшанування жертв Голодомору.

26 листопада понад півтисячі людей зібрались біля Михайлівського собору Житомира для вшанування жертв одного із злочинів комуністичної чуми в Україні – Голодомору-геноциду 1932-33 років.

Громада відгукнулась на заклик обласного комітету вшанування памяті жертв Голодомору-геноциду, до якого ввійшла Житомирська обласна організація ВО «Свобода» та інші політичні партії й громадські організації.

Комітет очолив свободівець, голова обласної «Просвіти», Святослав Васильчук.

Вперше, за підтриманою всіма учасниками домовленістю, захід проходив лише під синьо-жовтими прапорами, на яких були чорні стрічки. Як завжди, влада міста та області не взяла участь в цих заходах. Про це Репортерові Житомира повідомляє прес-служба Житомирської обласної організації ВО «Свобода».

Скорботна хода пройшла центральними вулицями міста: Михайлівською, Великою Бердичівською, Гагаріна. Біля статуї Скорботного Янгола, на майдані Путятинському, відбулась панахида, яку відслужили спільно священики УПЦ КП та УАПЦ. О 16-їй зібрання долучилось до всеукраїнської хвилини мовчання. Присутні запалили свічки та лампадки.

На скорботному мітингу заступник голови обласної «Свободи» з питань політичної освіти Михайло Сліпченко звернув увагу не лише на історію, а і сьогодення. Вказавши, що організаторами злочинів є комуністична банда, зробив припущення, що саме тому сучасна житомирська влада не шанує безневинно загиблих, бо є нащадками та вірними послідовниками справи цих злочинців.

«Як інакше пояснити встановлення в Житомирі за останній рік бюстів, меморіальних дощок та інших пам’ятних відзнак діячам совєцької злочинної доби на суму близько 500 тисяч гривень українських народних грошей з місцевого бюджету? Чому ніхто не спитав у громади, чи бажає вона цього?» – відзначив Сліпченко.

Вказавши на жахливі шанування на вулицях українських міст організатора Голодомору-геноциду Сталіна та його вірних соратників під злочинними червоними прапорами, встановлення йому різних пам’яток, через які на 21-му році Незалежности України віддаються під суд патріоти, наголосив на виконанні указів Президента України, Закону України «Про Голодомор 1932-1933 років в Україні» та рішення суду щодо винуватців Голодомору 1932-33 років.

«Чому, всупереч цим рішенням, вулиці, майдани, цілі міста носять назви винуватців цього злочину? Тому, що не проведено люстрацію. Тому, що владні кабінети до цих пір займають послідовники тієї злочинної системи, яких не викинули з влади в 1991-му. Всеукраїнське об’єднання «Свобода» обов’язково проведе люстрацію і довершить справу, почату 20 років тому, справу визволення України від комуністичної чуми» – наголосив свободівець.

Довідка

З Програми захисту українців:

Провести люстрацію влади. Усунути від влади агентуру КГБ та держслужбовців, які працювали на керівних посадах в КПСС.