Житомирські школярі взяли участь у грі-випробування «Школа безпеки» (фото)

16 листопада 2011 року в ЗОШ № 5 відбулось відкриття гри-випробування «Школа безпеки».

Привітати учасників змагань прийшов начальник управління освіти міської ради Валентин Арендарчук, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Дідківський Микола Васильович, завідувач науково-методичного центру управління освіти міської ради Тетяна Мяновська.

Гра-випробування проводиться з метою пропаганди здорового та активного способу життя, оцінки можливостей дітей орієнтуватися в надзвичайних ситуаціях, повсякденному житті, а також популяризації основ безпеки життя, підготовки до служби в Збройних Силах України, виявлення кращих та найсильніших команд серед загальноосвітніх навчальних закладів Богунського та Корольовського районів міста.

Валентин Арендарчук побажав учасникам змагань успіху та наснаги: «Участь у таких змаганнях дасть вам можливість отримати дорогоцінний досвід і підготує вас до серйозних випробувань під час служби в армії. Крім того знання та навики, які ви сьогодні отримаєте, стануть у нагоді в майбутньому дорослому житті».

Участь школярів у змаганнях сприяє формуванню в них комплексу навичок, умінь діяти індивідуально та колективно в різних екстремальних ситуаціях, вихованню працелюбності, чесності, відваги, дисциплінованості, вдосконаленню фізичного розвитку.

У 2011 році змагання проводяться у три етапи: шкільні, районні, міські.

16 листопада пройшли змагання між школами Богунського району на базі загальноосвітньої школи № 5, 17 листопада пройдуть змагання між школами Корольовського району у загальноосвітній школі № 30.

У перший день змагань беруть участь у грі 17 навчальних закладів, у другий – 14. Всього візьмуть участь у грі-випробуванні 186 дітей. Команда складається із 6 школярів, обов’язково до складу команди входить дівчина.

Учні поміряються силами в таких змаганнях:

– змагання на вміння користуватися індивідуальними засобами захисту;

– змагання по наданню першої медичної допомоги потерпілим;

– змагання-випробування з правил дорожнього руху;

– туристичні змагання: „Вузли”, „ Топографія ”

Змагання проводяться за підтримки начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Дідківського Миколи Васильовича, інформує управління по зв’язках з громадськістю.