Майже тисяча житомирян виступили проти Януковича у Києві. ФОТО

Майже тисяча житомирян підтримали мітинг «Україна проти Януковича» на площі Михайлівській у Києві.

Мітинг став підсумком акції, яка тривала по всій Україні з 12 жовтня і впродовж котрої було зібрано понад мільйон підписів громадян України проти дій чинної влади. Житомиряни додали до загальної кількості близько тридцяти трьох тисяч листівок з підписами жителів області.

Загалом, у суботу на мітингу зібралися понад 10 тисяч громадян України. Людей було більше, ніж очікувалось. Учасників не вмістила площа й вони розташувалися на прилеглих до площі вулицях. До присутніх звернулися лідер «Фронту Змін» Арсеній Яценюк.

«Перед нами складні завдання, але завдання, які ми виконаємо. Це ті завдання, які протягом останніх 20 років дуже часто ставились, але так і не були реалізовані. Я хочу, щоб ви повірили. Щоб ви повірили в себе, щоб ви повірили в кожного з нас і щоб ви повірили в Україну», – сказав лідер «Фронту Змін» Арсеній Яценюк.

Також, в ході мітингу виступили народні депутати Олеся Оробець, Руслан Князевич, Анатолій Москаль, члени «Фронту Змін» Лілія Гриневич та Віктор Єленський, партнери «Фронту Змін» по опозиції, члени БЮТ Олександр Турчинов та Володимир Яворівський, голови територіальних організацій «Фронту Змін» Степан Кубів Львів, Андрій Павелко Дніпропетровськ, Геннадій Зубко Житомир.

«Ми сьогодні тут, тому що віримо: ми можемо змінити розвиток держави в напрямку Європи. Європа дає нам шанс. Європа готова підписати угоду з Україною і відкрити кордони. Але ми повинні впровадити реформи в напрямку розбудови демократії, захисту гідності кожного громадянина, захисту свободи слова і зібрань.

З таких акцій як сьогодні, починається розбудова громадянського суспільства. Ми сьогодні тут, тому що хочемо вплинути на своє майбутнє. І ми готові взяти на себе відповідальність за майбутнє кожної людини і за майбутнє нашої незалежної європейської держави, тому що ми самодостатні, вільні. Ми не населення, не мешканці, ми нація, ми народ. І разом ми змінимо майбутнє», – сказав, звертаючись до учасників мітингу голова Житомирської обласної організації «Фронту Змін» Геннадій Зубко.

Резолюцію мітингу зачитав член політради партії «Фронт Змін» Андрій Пишний. У ній наголошується, що під час всеукраїнської акції «Україна проти Януковича» було зібрано понад один мільйон підписів українців, а голосують люди проти президента Януковича, тому що «влада вичерпала запас терпіння громадян».

«Ми вимагаємо дострокових виборів президента. Януковича у відставку!» – такими словами завершується резолюція мітингу.

Після мітингу народні депутати України та депутати місцевих рад від «Фронту Змін» пішли до адміністрації президента, щоб передати резолюцію учасників мітингу «Україна проти Януковича». Представники влади до депутатів не вийшли, тому резолюцію залишили на стенді перед адміністрацією президента.