На благодійному аукціоні продаватимуть дитячі художні роботи, щоб заробити гроші на подарунки онкохворим дітям

29 грудня о 17 годині на малій сцені обласного музично-драматичного театру розпочнеться акція “Зимова симфонія”.

Спочатку відбудеться передноворічний концерт, в якому візьмуть участь кращі мистецькі колективи та відомі люди Житомира, а після цього – благодійний аукціон, повідомляє “Житомирська хвиля”.

Усі зібрані кошти підуть на придбання новорічних подарунків для маленьких пацієнтів онкогематологічного відділення обласної дитячої лікарні.

Співорганізатор акції голова благодійного фонду “Всесвіт за майбутнє” Юлія Толмачова розповіла, що свої побажання онкохворі дітки вже висловили у листах до Діда Мороза, а дорослі можуть допомогти здійснитися дитячим мріям: “В онкогематології тривалий час лікуються діти з віддалених районів: з Баранівського, Овруцького, Олевського, Коростенського районів, з різних куточків області. Звичайно, хочеться, щоб житомирські підприємці, бізнесмени долучилися до цієї акції, ми запрошуємо всіх небайдужих до проблеми дитячої онкології. Ми будемо вдячні за будь-яку допомогу, за те, що відгукнулися і взяли участь в акції”.

“Через мистецтво й діти долучаються до благодійності,” – додає художниця Олена Гузенко – директор молодіжної громадської організації “Артсело”. Вихованці її дитячої студії передадуть свої кращі художні роботи на цей благодійний аукціон. “Різдво – це втілення всіх мрій не тільки здорових дітей, але й тих, хто у цей час лікується і не може залишити стаціонар, навіть, на такі свята. Тому, хочеться для них зробити свято, щоб, дійсно, вони повірили в диво, і ця віра їм потрібна для одужання”.

Для успіху благодійної справи важливо, щоб дорослі житомиряни коштами підтримали акцію і напередодні свят подарували онкохворим дітям надію на те, що вони не залишаються одинокими у боротьбі з важкою недугою.