Зубко просить у Дебоя продовжити договір оренди школи “Всесвіт”

Депутат облради від «Фронт Змін» Геннадій Зубко захищає право школи «Всесвіт» та 88 її учнів на продовження дії договору оренди.

Звернення щодо продовження дії договору оренди на 2012 рік загальноосвітній україно–італійській школі «Всесвіт» надіслав голова Житомирської обласної організації «Фронту Змін» Геннадій Зубко на адресу Житомирського міського голови Володимира Дебоя та начальника управління освіти Житомирської міськради Валентина Арендарчука.

Суть проблеми в тому, що договір, укладений між школою «Всесвіт» та дошкільним навальним закладом №45, закінчується в 2011 році. Школа орендує 881 кв. м. приміщення, яке належить дошкільному навальному закладу № 45. Керівництво школи «Всесвіт» хоче договір продовжити, проте, не знаходить розуміння з боку місцевих чиновників.

«Школа забезпечує навчання 88 дітей з першого по дев’ятий класи. В ній разом із здоровими дітьми навчаються діти – інваліди, сироти, діти позбавлені батьківського піклування, а також десять дітей з багатодітних родин та шестеро учнів, які виховуються одинокими матерями. Цей навчальний заклад відповідає всім державним стандартам і видає свідоцтва державного зразка. Крім того, школа сприяє забезпеченню молоді робочими місцями, особливо завдяки вивченню італійської мови», – розповідає про заклад Геннадій Зубко.

Також, за словами депутата, школа «Всесвіт» бере участь у багатьох міжнародних проектах разом з Житомирською міською радою, Управліннями освіти та соціальними службами міста. Учні школи беруть участь у шкільних, міських та міжнародних олімпіадах: Міжнародна Асоціація Християнських Шкіл, Міжнародна програма «Разом у Європі».

«Фінансується школа завдяки залученню додаткових надходжень, а тому звільняє від фінансового навантаження бюджет міста. Крім того, школа «Всесвіт» створює додаткові робочі місця, не потребуючи при цьому здійснення фінансування на оплату праці вчителів цієї школи з державного та місцевого бюджетів», – сказано у зверненні Геннадія Зубка, адресованому мерії.

Саме тому, аргументуючи вищенаведеними фактами, депутат наполягає на ретельному розгляді питання та наданні погодження на продовження дії договору оренди для загальноосвітньої україно–італійської школи «Всесвіт» на 2012 рік.