Анатолій Кінах відвідав Житомир (фото)

«У промисловому комплексі області потрібно реалізувати інвестиційно-інноваційні заходи, направлені на оновлення виробничих фондів, впроваджувати енергозберігаючі заходи, виробляти продукцію, здатну потіснити імпортні товари», – зазначив Сергій Рижук на обласній нараді.

26 січня відбулася нарада, присвячена підсумкам роботи промисловості області у 2011 році та реалізації у 2012 році пріоритетних питань, визначених Державною стратегією регіонального розвитку щодо модернізації економіки та проведення структурних реформ.

У нараді взяли участь Президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах, голова облдержадміністрації Сергій Рижук, голова обласної ради Йосип Запаловський, заступник голови облдержадміністрації Віктор Куницький, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, керівники організацій і установ, керівники промислових підприємств, очільники райдержадміністрацій, міськрад.

Головна мета наради, за визначенням Анатолія Кінаха, – відверто, системно розглянути соціально-економічний розвиток Житомирщини, обговорити стан, в якому знаходиться область, і на цій основі сформувати пріоритети життя людей. Анатолій Кінах впевнений, що успішна робота неможлива без зворотнього зв’язку. Велика увага приділятиметься таким питанням: створення сприятливого інвестиційного клімату, захист прав власника, спрямування зусиль на боротьбу з корупцією.

Сергій Рижук, відкриваючи нараду, зазначив, що у промисловості Житомирщини є позитивні зрушення. Стабілізація її роботи та динамічне зростання обсягів виробництва стали можливими завдяки консолідації всіх гілок влади, дієвим крокам Уряду України і органів місцевої влади на шляху до подолання наслідків економічної кризи, розв’язання проблем, які накопичувались роками, підвищення відповідальності керівників всіх рівнів за результатами роботи, зміцнення довіри людей до влади, а в підсумку – забезпечення збалансованого повноцінного розвитку територій. 2011 рік, зазначив очільник області, відзначився на Житомирщині високими темпами зростання промислового виробництва і підвищенням ефективності роботи.

Під час наради було підписано Угоду про співпрацю між Житомирською обласною адміністрацією та Українським союзом промисловців і підприємців. Почесними грамотами обласної державної адміністрації, обласної ради та Українського союзу промисловців і підприємців були нагороджені працівники промислових підприємств.


Управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації