Боксери Житомира і Києва визначили переможців матчевої зустрічі: фоторепортаж

Юні боксери житомирського спортивного клубу «Вікторія» цієї суботи завітали до київського боксерського клубу «Спартак-Поділ».

Виїзну матчеву зустріч організувала Житомирська обласна федерація боксу за підтримки ЖОГО «МІР» (Молодь – ініціатор реформ). Для 9-ти житомирських вихованців СК «Вікторія» це був перший «бійцівський» виїзд за межі області. Хлопці тренуються порівняно недовго – рік-півтора, тому зустрітися зі своїми київськими однолітками їм було корисно з точки зору отримання боксерського досвіду в гостях, загартування бойового духу, знайомства з технікою суперника. Ну, і звісно ж, юні боксери Житомира і Києва окрім боїв у ринзі знайшли час на дружнє спілкування.

Олег Осецький, віце-президент обласної федерації боксу, заступник голови ЖОГО «МІР» наголошує на тому, що як юним боксерам так і тренерському складу дуже корисна практика виїзних матчевих зустрічей з однолітками, які представляють клуби інших регіонів.

Олег Осецький, віце-президент федерації боксу Житомирської області: «Бокс – олімпійський вид спорту і його розвиткові потрібно максимально сприяти. Федерація планує організовувати такі зустрічі частіше, оскільки вони згуртовують спортивну молодь, здружують її між собою, а найголовніше те, що наші юні боксери здобувають безцінний досвід.»

Результат зустрічі видався не на користь житомирян. Вихованці СК «Вікторія» поступилися у 8-ми поєдинках і здобули перемогу у заключному дев’ятому. Тут треба зазначити, що київські однолітки з СК «Спартак-Поділ» приймають участь у сильному чемпіонаті Києва, в якому змагається більше десятка клубів, мають постійну боксерську практику з великою кількістю суперників, ну і, звісно, увага київської влади до потреб спортивних товариств столиці набагато помітніша, ніж у Житомирі.

Нагадаємо, СК «Вікторія» – єдиний спеціалізований зал боксу в обласному центрі Житомирі, стан якого – незадовільний. Влади змінюють одна одну, кожна з них перед виборами обіцяє розпочати підтримувати місцевий спорт, як тільки її оберуть. А умови тренувань наших юних спортсменів і досі залишаються плачевними. Добре, що бойовий дух вихованців та самовіддана робота їх тренерів та керівництва обласної федерацій попри усі труднощі тримають житомирський бокс на достойному рівні.

Сергій Форест, віце-президент обласної федерації боксу, голова ЖОГО «МІР» переконаний, що у країні, де держава в значній мірі не виконує свої зобов’язання щодо підтримки розвитку культури і спорту, культурно-спортивні об’єднання повинні самостійно об’єднуватися, щоб ефективно відстоювати право спортсменів на комфортні умови тренувань.

Сергій Форест, голова ЖОГО «МІР»: «Сьогодні наші вихованці за підсумковим результатом боїв поступилися суперникам у жорсткій боротьбі. Вони молодці, оскільки змагалися до останньої секунди і продемонстрували волю до перемоги і змогли впоратися з хвилюванням. Звісно, щоб досягати результатів у боксі, виїзні матчеві зустрічі мають проходити постійно. Тому обласна федерація боксу спільно з ЖОГО «МІР» організовуватиме подібні змагання якомога частіше.»

Старший тренер СК «Спартак-Поділ» В’ячеслав Казаков радіє приїзду житомирських боксерів. Каже, що подібні зустрічі потрібні, оскільки крім боксерської практики, вивчення сильних сторін суперника і аналізування власних помилок, дають гарну можливість для спілкування між вихованцями різних клубів.

В’ячеслав Казаков: «Мені сподобалося, що юні боксери Житомира і Києва з повагою ставилися один до одного як і належить справжнім спортсменам.»

Боксерський СК «Спартак-Поділ» розташовується в Києві на вулиці Констянтинівській, 37а. Сьогодні в клубі тренується 130 вихованців різних вікових категорій. Зал клубу – найстарший у Києві. Йому більше 70 років. Боксери клубу регулярно приймають участь у змаганнях на чемпіонатах та кубках столиці, а також проводять матчеві зустрічі з боксерами інших клубів Києва та України.

Відео поєдинку вихованців СК «Спартак-Поділ»:

Фоторепортаж:

Вихованці СК “Спартак-Поділ”. Київ

Вихованці СК “Вікторія”. Житомир

Розминка перед боєм і психологічне налаштування

Головний суддя змагань – Володимир Кальманович

Прес-служба ЖОГО «МІР»