“Демократичний альянс” пішов на вимушений крок – став політичною партією

Про це Репортерові Житомира повідомили у прес-службі Житомирської обласної організації політичної партії «Демократичний Альянс».

Політична партія «Демократичний Альянс», заснована активістами однойменної громадської організації, оголосила про початок діяльності. Про це йдеться в декларації, опублікованій на їх сайті.

Як повідомив голова «Демократичного Альянсу» Василь Гацько, створення політичної партії було вимушеним кроком. «Упродовж багатьох років ми намагалися впливати на владу і вирішувати проблеми людей. Ми навчали активістів захищати свої права, боролися зі свавіллям та корупцією. Але за роки громадської діяльності ми зрозуміли, що не можна змусити жадібних і брехливих політиків працювати в інтересах громадян. Єдиний правильний крок – привести до влади чесних і порядних людей. Саме це ми і зробимо», – зазначає він.

Василь Гацько зазначив, що кошти на діяльність партії збиратимуться у відкритий спосіб у її прихильників та членів. Політична партія «Демократичний Альянс» керується принципами християнсько-демократичної ідеології і діє як правоцентристська. Серед найперших завдань діяльності партії – мобілізація громадян на тотальну боротьбу з корупцією.

Установчий З’їзд політичної партії «Демократичний Альянс» відбувся у серпні 2010 року. Процес реєстрації партії був повністю завершений у листопаді 2011.

Впродовж грудня минулого року ініціативними групами було зареєстровано 14 обласних партійних організацій.

Як зазначив голова Житомирської обласної організація політичної партії «Демократичний Альянс» Дмитро Ткачук: «Команда Демократичного Альянсу, і надалі в своїй діяльності керуватиметься незмінними принципами: боротиметься з корупцією, зловживаннями владою, марнотрацтвом бюджетних коштів та іншими проявами знущання з українського народу, збоку нинішньої «політичної еліти» міст та країни».