Депутати Житомирської міської ради скликають позачергову сесію і вимагають звіту секретаря Наталії Леонченко

Депутати житомирської міської ради, які входять до Комітету опору диктатурі, виступають ініціаторами звернення до Житомирського міського голови 31 січня цього року о 10-00 провести сесію Житомирської міської ради.

Нагальність проведення сесії депутати пояснюють тим, що мають бути розглянуті питання, що вимагають негайного вирішення.

Зокрема до порядку денного пропонують включити такі питання:

1. Про внесення змін до рішення міської ради «Про встановлення податків та зборів на території м. Житомир відповідно до Податкового кодексу України».

2. Про відшкодування різниці в тарифах з послуг, що надаються комунальними підприємствами, по усіх категоріях споживачів та направлення звернення міської ради до Президента України та Кабінету Міністрів України.

3. Про звіт секретаря міської ради.

Нагадаємо, на минулій передноворічний сесії міської ради вже поставало питання про звіт діяльності секретаря житомирської міської ради. Тоді Наталя Леонченко заявила що готова і бажає звітувати перед депутатським корпусом. Звіт секретаря перенесли на наступну сесію. І ось частина депутататів вимагає скликання позачергової сесії з включенням у порядок денний питання звіту секретаря міськради. У той же час у пресі активно обговорюється ймовірність у найближчий час висловлення недовіри секретареві міської ради.

Репортер Житомира запитав одного з “підписантів” Олександра Радька, чи стало питання звіту секретаря міськради причиною скликання позачергової сесії? Радько переконує у тому, що головне питання – наповнення бюджету. “Січень пройшов. Мала бути перша сесія бюджету розвитку. Її “прокатали на лижах”. Бюджет наповнювати треба, – каже Радько. – Щодо Леонченко… вона прозвітується і депутати мають повне право оцінювати її діяльність. Варіант висловлення недовіри виключати не можна – як вирішать депутати, так і буде”.