Гол у пусті ворота дарує впевнену перемогу «Динамівцю» над «Авангардом» (фото)

Одним із найцікавіших поєдинків туру мала стати зустріч «Авангард»–«Динамівець». Але центральний матч подарував інтригу лише під кінець гри, яка сенсаційно завершилась голом в пусті ворота. 2:0 – результат зустрічі «Динамівець»–«Авангард», яка відбулась 29 січня у ФОК «Динамо».

«Динамівцю» знадобилось три хвилини, щоб відкрити рахунок і довести своє лідерство на полі. Мухін, отримавши пас від Киришуна, обігрує кіпера і стає автором гола, виводячи свою команду вперед. Проте саме це змушує прокинутись «Авангард», який починає грати на швидкості.

Першим в команді Колесникова відзначився Дригус Олександр, який мав шанс зрівняти рахунок, але захист «Динамівця» впорався з ним на відмінно. До речі, про захист. Саме з ним і пов’язана проблема «Авангарду» в цьому матчі: дірявий правий фланг давав можливість подвоїти цифри на табло і Ковалю, і Ганьку.

Тактичний футбол спостерігався лише у двох невдало розіграних комбінаціях у виконанні обох команд. Спочатку «Авангард» відзначився грою в три паси: Шувалов Дмитро, обігравши Коваля, віддає на Борсука, який пасує на Словінського. Андрій, не маючи іншого вибору, повертає м’яч Борсуку, який з далекої відстані пробиває в нікуди.

«Динамівець», у свою чергу, відзначився розіграною комбінацією в п’ять пасів. Ініціативу бере Коваль, який пасує на Ганька. Олександр віддає шкіряного Киришуну, від удара якого м’яч котиться до ніг Мухіна. Володимир пасує на Коваля, який в центрі поля збиває з ніг Зборовсього Олега. Показавши хто на що гаразд, команди одразу ж закінчили грати в комбінаційний футбол.

За весь перший тайм обом командам не вдалось створити по-справжньому небезпечного моменту. Кілька розіграних комбінацій, дальні удари, читабельні навіси, – цим і відзначились перших 25 хвилин центрального матчу. Рахунок 1:0 змусив «Авангард» краще читати гру, але команда Колесникова так і не змогла закріпити це м’ячем у сітці. Втім, стовідсоткова можливість у першому таймі була в Шувалова Дмитра, удари якого змушували Сорокіна добряче попотіти.

Різкість, гострота й динаміка з’явилась уже в другому таймі, хоча його початок виявився ідентичним до першої половини зустрічі. Безперечно, володіти м’ячем лідери турнірної таблиці вміють, що й доводили по черзі. Але закріплювати це результатом довго не вдавалось жодному з них.

За такого рахунку «Авангард» не збирався відсиджуватись на своїй половині поля так само, як «Динамівець» – грати на збереження рахунку. Проте тільки в середині другого тайму команди продемонстрували свій характер. Шувалов, Борсук і Дригус створювали гостроту у воріт Сорокіна. Коваль, Киришун і Мухін проривались у володіння «Авангарду».

Пізніше «Динамівець» підсилив тиск на свого запеклого суперника, граючи на «добив», хоча цього разу лідер Чемпіонату стикнувся з нереалізацією хороших моментів. Все ж таки у воротах «Авангарду» було гарячіше, адже команда Колесникова повернулась до старих проблем: відкриті зони й ігнорування пасу від свого гравця. Але при цьому ні інтрига, ні темп гри не зникли.

Останні 30 секунд матчу розставили всі крапки. Тренер «Авангарду» йде на ризикований, але популярний, хід футзалу: на поле замість кіпера виходить польовий гравець. «Авангард», намагаючись зрівняти рахунок, «перемістив» у штрафмайданчик «Динамівця» всіх гравців. Але спроби виявились марними, удари – занадто примітивними, а захист суперника – непробивним. Натомість, Роман Киришун скористався останньою секундою й відкотив м’яча від свого штрафмайданчика у пусті ворота «Авангарду». 2:0 – фінальний свисток.

Шанси в «Авангарду» забити у ворота все ж таки були. Але свою справу зробила тактика, яка не завжди грає на користь. Команді Колесникова зберегти нулі на табло завадили спочатку помилка кіпера, а потім його відсутність. Таким чином, 2:0 – «Динамівець» отримує впевнену перемогу.

Ірина Сташко, fca.zt.ua