Королевська виступила за узгодження позицій з партією Кличка “УДАР”

Наталія Королевська відповіла на пропозицію Віталія Кличка про співпрацю.

Про це Репортерові Житомира повідомляє прес-служба Української соціал-демократичної партії (УСДП).

Лідер Української соціал-демократичної партії (УСДП), народний депутат України (фракція «БЮТ-Батьківщина») Наталія Королевська запропонувала лідеру політичної партії «УДАР» Віталію Кличку провести публічне обговорення виборчих цілей та формату співпраці демократичних опозиційних сил під час парламентських виборів-2012.

Про це йдеться у листі-відповіді Наталії Королевської на ініціативу Віталія Кличка щодо підписання між опозиційними силами Угоди про співпрацю під час виборів до Верховної Ради України.

«Згідно з рішенням Правління Політичної ради Української соціал-демократичної партії, на якому було розглянуто Ваші пропозиції, пропоную Вам провести публічне обговорення виборчих цілей 2012 року, а також стратегічних цілей, завдань та формату співпраці демократичних опозиційних сил після формування наступного складу Верховної Ради. Для цього пропоную зустрітися найближчим часом, у зручний для Вас час», – зазначила Наталія Королевська.

Принциповими вимогами до діалогу, йдеться у листі, мають стати: публічність, рівноправність усіх учасників діалогу та максимальне залучення громадянського суспільства до політичного процесу.

«Обговорення об’єднавчих ініціатив має бути цілком відкритим. Опозиція повинна повернути довіру суспільства та здобути всенародну більшість у наступному парламенті», – заявила Наталія Королевська.

Крім того, на її думку, результатами об’єднавчого діалогу мали б стати: спільна декларація цінностей і цілей демократичної опозиції, деталізовані механізми висування і узгодження кандидатів від опозиції та програма дій у парламенті після виборів.

«Викликає великі сумніви так званий «квотний» принцип формування єдиного списку опозиційних сил як такий, що не відповідає запиту суспільства на участь у політичному процесі та на оновлення політичних сил. У процесі узгодження демократичних кандидатів максимально широку участь повинні взяти нові обличчя – представники громадянського суспільства», – наголосила народний депутат.

Народний депутат звернулася до керівників партій-членів Блоку Юлії Тимошенко з пропозицією обговорити лист лідера «УДАРу» та інші об’єднавчі пропозиції. «Основні підходи до об’єднання опозиції були викладені у відкритому листі Юлії Тимошенко від 20 грудня. Вважаю, що Блок Юлії Тимошенко повинен уважно ставитися до всіх об’єднавчих ініціатив, які не суперечать принципам, що закладені у листі нашого лідера», – підкреслила Наталія Королевська.

____________________________________________________________________________

Нагадаємо, непорозуміння між партнерами по КОДу (комітет опору диктатурі) виявилися на регіональному рівні. Позавчора під час прес-конференції у Житомирі лідер обласного осередку ВО “Батьківщина” Сергій Пашинський заявив, що орієнтуватися виборцям, які розчаровані у владі треба лише на три партії, які мають шанс подолати 5-тивідсотковий бар’єр (на думку Пашинського, це ВО “Батьківщина”, “Фронт Змін”, ВО “Свобода”) і що він що не знає такої політичної сили “УДАР”, знає лише всесвітньовідомого боксера Віталія Кличка.

Обласний очільник партії Віталія Кличка “УДАР” Рустам Раупов відреагував на цю заяву таким чином: «Кожне слово сказане проти колег – це допомога нинішній владі!»