Міністр МНС Віктор Балога закликає губернатора області не допустити надзвичайної ситуації

Міністр МНС закликає губернаторів не допустити надзвичайні ситуації
у зв’язку з різким похолоданням.

Міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога направив головам Ради міністрів Криму, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій лист з проханням вжити необхідних запобіжних заходів для недопущення виникнення надзвичайних ситуацій та аварій, пов’язаних із низькими температурами, на системах життєзабезпечення (енерго-, газо-, тепло-, водопостачання та водовідведення), важливих об’єктах господарського комплексу, а також для забезпечення безперебійного транспортного сполучення з населеними пунктами.

Міністр також попросив забезпечити готовність інженерної, спеціальної техніки, пересувних електростанцій, пунктів управління, життєзабезпечення та обігріву для оперативного реагування на можливі надзвичайні ситуації.

Міністр Віктор Балога доручив керівникам обласних управлінь МНС встановити додаткові пункти обігріву у кожному районному центрі

Віктор Балога доручив керівникам обласних управлінь МНС з 27 січня встановити додаткові пункти обігріву у кожному районному центрі, містах обласного підпорядкування та збільшити кількість таких пунктів в обласних центрах. Відповідне доручення пов’язане з посиленням морозів до 29-33 градусів нижче нуля по території України.

Так протягом періоду низьких температур буде посилено моніторинг оперативної обстановки у регіонах з метою оперативного реагування на можливі надзвичайні ситуації в системах життєзабезпечення населення.

Спільно з місцевими органами влади будуть визначені місця встановлення пунктів обігріву, які забезпечуватимуться продуктами харчування (гарячий чай, хліб, цукор, бутерброди тощо).

В пунктах обігріву буде організоване цілодобове позмінне чергування особового складу.

Центр зв’язків з громадськістю УМНС в Житомирській області