Монаший театр показав житомирянам свою ювілейну виставу

Монаший театр «В каптурах» показав житомирському глядачеві свою ювілейну виставу із назвою «Різдво у сім’ї Куп’єлло».

Весела постановка, сповнена сміху та жартів над серйозними життєвими проблемами була цікава кожному. Постановка відбулася у Житомирському міському палаці культури. Глибокі роздуми про життя однієї італійської сім’ї напередодні Різдва, актуальні і для Житомирян.

Саме тому зал був заповнений вщерть, там панувала цілковита глядацька тиша.

Глядачі уважно спостерігали за дійством, яке відбувалося на сцені. Дехто з них наприкінці вистави навіть дійшов до висновків, що ж ця вистава мала на меті.

Сестра Назарія Михайлюк, монахиня української греко-католицької церкви: «Тут саме показано слабкість кожної індивідуальності, але також та глибина, до якої Бог кожну душу кличе десь на шляху до себе».

Дійсно, у цій виставі закладено глибоку мораль та показано життєві цінності у дещо іронічній формі, які нікого не залишать байдужим.

Отець Ігор Грищенко, священик української греко-католицької церкви: «Я думаю вона стане для деяких, можливо, продовженням, а для деяких поштовхом для того, щоб змінити щось у своєму житті, показати, подивитися на ті цінності, які здавалось би вже є закоренілими, закостенілими».

Актори-монахи намагалися цією виставою достукатись до душі та серця людей у такий незвичний спосіб. Також їх ціллю було виставити звичайні життєві проблеми на показ загалові, адже ми не завжди помічаємо такі прості істини.

Брат Агапій, семінарист Львівської духовної семінарії: «Ми з братами разом стараємося подивитись на світ, що в ньому коїться і надати якийсь такий нарис маленький, щоб викласти це у виставі».

Гастролі львівського монашого театру «В каптурах» не припиняються і далі актори гастролюватимуть містами східної України.

ЖОДТРК