На Житомирщині двоє юнаків, приставивши ножа до горла, пограбували самотню бабусю

Події відбувались так: 15 січня увечері до чергової частини Бердичівського РВ УМВС України в Житомирській області зателефонувала 83-річна жителька району і повідомила про те, що до її будинку зайшли двоє невідомих чоловіків та, погрожуючи ножем, заволоділи грошима в сумі 500 гривень.

При з’ясуванні обставин злочину безпосередньо на місці події, куди негайно виїхала слідчо-оперативна група райвідділу, оперативникам стало відомо, що близько 19 години старенька почула шум біля вхідних дверей, а коли вийшла з кімнати, то побачила двох чоловіків, які, будучи напідпитку, виламали двері та проходили далі до хати. Вигляд у незнайомців був незвичайний. Один з них натягнув собі на голову панчоху, а обличчя іншого було вимащене у сажі. Та й налаштовані хлопці були не дружелюбно, оскільки один з них тримав у руках ніж.

Перелякана бабуся не встигла вимовити й слова, як агресивний розбійник приклав ножа до її шиї та, погрожуючи розправою, почав вимагати гроші. Старенька, розгубившись, не могла зрозуміти, що відбувається, однак зловмисники, аби переконати жінку у серйозності своїх намірів, почали душити її. Втім, жертва погодилась «викупити» своє життя та витягла із схованки 500 гривень (купюрами по 5 грн). Отримавши бажане, розбійники відпустили бабусю та швидко зникли у невідомому напрямку.

Лише через деякий час немічна прийшла до тями і, помітивши на руці та підборідді порізи від ножа, яким їй погрожували невідомі, бабуся зрозуміла, що її пограбували і що без допомоги правоохоронців в цій ситуації не обійтись.

Визначити напрямок втечі підозрюваних працівникам міліції допоміг сніг, який зберіг на городі свіжі сліди від взуття двох осіб.

Як з’ясувалося у ході подальших розшукових дій, нападники за цей нетривалий час уже встигли відвідати один із розважальних закладів райцентру, куди приїхали на таксі. Додому поверталися близько 12 години ночі, а там на них уже чекали правоохоронці. Підозрювані виявилися 19-ти та 20-річними місцевими жителями, один із яких вже притугвався до кримінальної відповідальності.

Хлопці не сподівалися, що їхні розваги так швидко закінчаться, тому спочатку заперечували свою причетність до розбою. Проте, речові докази, вилучені у них, свідчили про інше. До того ж, було встановлено водіїв таксі, з якими хлопці каталися по райцентру та розраховувалися за послуги купюрами номіналом саме по 5 гривень. Ще 110 гривень вилучено у самих затриманих.

Зрозумівши, що покарання за скоєне не уникнути, підозрювані визнали свою вину, інформує Тетяна Дружинська, інспектор СЗГ УМВС України в Житомирській області.

Як прокоментував заступник начальника Бердичівського РВ УМВС України в Житомирській області Олександр Тонкевич, наразі відносно затриманих порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 187 (розбій, поєднаний з проникненням у житло) Кримінального кодексу України, за якою їм загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.