На Житомирщині народилася дівчинка-багатир вагою понад 5,5 кілограмів

Дитина-багатир вагою 5 кілограмів 560 грамів, на зріст 61 сантиметр народилася в перші дні нового року в Бердичівському Центрі жінки.

Це є безумовним рекордом, принаймні за останні 20 років, стверджує завідуючий місцевим акушерським відділенням Віталій Грубський: “Це неординарна подія, тому що це буває досить рідко. І за весь час моєї роботи, а я вже працюю близько 20 років, це перша така вага дитинки. На сьогодні і мама і її новонароджена донька почувають себе здоровими і щасливими”.

За словами медиків, вага понад 5 кілограмів вважається нормою для тримісячної дитини. Зазвичай здорові та народжені у строк немовлята важать від трьох до трьох з половиною кілограмів. Дитина до 5 кілограмів вважається великою, а більше, за медичною термінологією, вже гігант. За статистикою поява таких дітей-багатирів – рідкість: один випадок на півтори тисячі.

Маленьку дівчинку, народжену в час новорічно-різдвяних свят, символічно назвали Ангеліною. Вона – друга дитина в родині Паркатих. Пані Юлія готувалася до пологів, навіть не знаючи, хто має народитися – хлопчик чи дівчинка. Мама дівчинки-рекордсменки – не місцева, вона приїхала народжувати до Бердичева з Іванополя, що на Чуднівщині.

“Планувала їхати народжувати до Бердичева, люди говорили, що тут гарні умови. І я не шкодую, тут дуже хороше ставлення до усіх”.

За останній рік, відтоді як у Бердичеві запрацював сучасний центр жінки, сюди їдуть народжувати з різних районів. Відтак збільшилася кількість пологів – за минулий рік їх було 1255, в той час як у попередні роки показники не дотягували до тисячі, повідомляє “Житомирська хвиля”.