На різдвяному вечорі колядки житомиряни зібрали 23 тисячі гривень (фото)

„Христа Спаса Рождество, всьому миру торжество”. У Житомирі відбувся перший благодійний різдвяний вечір колядки.

Новорічно-різдвяні свята тривають. У кожній християнській родині святкування Різдва супроводжується багатими українськими християнськими традиціями – колядками, щедрівками, вертепами. Для збереження, розвитку різдвяних традицій і для допомоги обездоленим дітям 11 січня відбувся в обласній філармонії перший благодійний різдвяний вечір колядки.

Свято відбулося за підтримки облдержадміністрації, обласної ради, міськради, з благословення єпископа Житомирського і Новоград-Волинського Никодима. Організатори заходу мають намір проводити такі благодійні вечори щороку.

Осяйне світле свято Різдва об’єднало цього вечора майстрів мистецтв, священнослужителів, простих мирян, дорослих і дітей. До святкового дійства долучилися заступник голови облдержадміністрації Віктор Балюрко і перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков.

Єпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, відкриваючи вечір, сказав: „З великою радістю сприймаємо ми пришестя в світ Спасителя нашого, по всій Україні лунають піснеспіви, ми відкриваємо душі, щоб бути із Богом. У ці святі дні не потрібно забувати про тих, хто не має духовної радості”.

Він закликав людей доброї волі розділити печалі дітей, що втратили своїх батьків. За кошти, пожертвувані під час благодійного вечора, буде організовано їх поїздку до православного табору у Волинській області, на Шацьких озерах, де вони зможуть підлікуватись, гарно відпочити.

Віктор Балюрко, звернувшись до всіх присутніх, передав щирі вітання від голови облдержадміністрації Сергія Рижука, висловив радість від того, що керівники світської і духовної влади об’єднались заради бажання бачити всіх дітей щасливими і здоровими. Віктор Балюрко засвідчив високу повагу до Житомирської єпархії за організацію благодійного заходу, за щиру молитву, безкорисливу допомогу, за милосердя. Такі різдвяні вечори вже відбулися у Новограді-Волинському, Андрушівці, Попільні, пройдуть вони у багатьох районах Житомирщини.

Заступник голови облдержадміністрації висловив сподівання, що новий рік принесе кожній українській родині щастя, злагоду, дасть добро і любов. Віктор Балюрко і Володимир Арешонков від імені облдержадміністрації і обласної ради вручили подарунки дітям.

У різдвяному концерті взяли участь славнозвісна хорова капела „Орея”, зразковий дитячий хор „Глорія”, народний артист України Юрій Градовський, заслужена артистка України Ірина Шинкарук. Присутні у залі насолодилися святими пісноспівами у виконанні чоловічого хорового колективу Хрестовоздвиженського храму, архиєрейського хору Спасо-Преображенського собору, дитячих хорів воскресних шкіл з м. Коростишіва, с. Привороття Брусилівського району, смт Озерне тощо. Під час концерту всі бажаючі мали змогу долучитися до святої справи і внести пожертву для дітей, які потребують допомоги.

Єпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим щиро подякував за пожертвувані кошти, за християнські добрі серця: „Нехай Господь повертає сторицею все, що було віддано. Нехай діти відчують нашу любов і дякуватимуть Богу за наше милосердя і небайдужість”.

Під час заходу було зібрано 23 тисячі гривень, інформує Репортер Житомира управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації.

Фото Катерини Тарановської