Сергію Корольову сьогодні виповнилось 105 років (фоторепортаж)

Сьогодні, 12 січня, виповнюється 105 років від дня народження геніального ученого і конструктора, засновника практичної космонавтики Сергія Павловича Корольова.

Вшанувати пам’ять про великого земляка до його пам’ятника прийшли керівники області й міста, громадські діячі, представники інтелігенції, молодь. У заході взяли участь голова обласної ради Йосип Запаловський, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Олександр Никитюк, перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков.

Вони поклали квіти до підніжжя пам’ятника Сергію Павловичу Корольову. Урочистим маршем пройшли військові підрозділи під звуки оркестру, який виконав марш авіаторів „Все выше и выше”.

Голова обласної ради Йосип Запаловський наголосив, що завдяки нашому славному земляку світ прорвався у космічні простори. Він зазначив, що обласна влада багато робить для того, щоб вшанувати пам’ять про геніального конструктора космічних кораблів. Тривають роботи по розбудові музею космонавтики.

„Життя Сергія Корольова – гідний приклад для виховання підростаючого покоління”, – підкреслив Йосип Запаловський.

Добрі слова про людину, чиє ім’я носить Житомирський військовий інститут ім. С. П. Корольова Національного авіаційного університету, говорив керівник цього закладу Юрій Даник. Цей потужний навчальний заклад з 1968 року готує фахівців ракетно-космічної оборони і є лідером у підготовці і вихованні еліти українського війська.

Фото Катерини Тарановської