У Коростишівському районі дітей до школи возять за символічну плату

У Коростишівському районі вирішили проблему підвезення учнів до шкіл.

12 січня заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Олександр Никитюк здійснив робочу поїздку до Коростишівського району, під час якої з подарунками та гарними новинами відвідав загальноосвітню школу І-ІІ ступенів у селі Квітневе.

Квітнева школа разом із дитячим садком входить до одного навчального комплексу, збудованого близько 60 років тому на місці панського маєтку. Нині у школі навчаються 34 учні. Щоденно семеро з них мають потребу у підвезенні, адже їхній шлях до школи пролягає з п’яти різних сіл та займає від 3 до 8 кілометрів. Таку ж відстань доводиться долати сімом вихованцям дошкільного навчального закладу, а також сімом педагогам із районного центру.

«Проблема підвезення школярів для нас споконвічна. Наші дідусі, бабусі, батьки, ми та вже й наші діти змушені були діставатися до школи хто як міг: пішки, на велосипедах, гужовим і рейсовим транспортом – влітку і зимовими засніженими дорогами, – розповідає Марія Марчинська. – Так тривало до 2009 року. У 2009 році завдяки нашим численним зверненням у нас з’явився автобус. Але довго радіти не довелося. У травні 2010 року нам повідомили про те, що автобус підлягає ремонту. Після того автобус не повернувся – повернулася стара проблема», – розповідає директор школи Марія Марчинська.

За сприяння заступника голови – керівника апарату Житомирської облдержадміністрації Олександра Никитюка, голови Коростишівської райдержадміністрації Надії Котенко, депутата обласної ради Григорія Ломакова відтепер Квітнева загальноосвітня школа І-ІІ ступенів забезпечена маршрутним транспортним засобом. Приватний перевізник Євген Савицький уклав договір на перевезення учнів та вчителів терміном на один рік за символічну плату – одну гривню, повідомляє управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації.

«На підсумковій прес-конференції голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Рижук сказав про те, що курс обласної влади – надати всі можливі блага тим людям, чиїми ці блага є по праву. Діти мають навчатися у комфортних, затишних, оснащених школах, бути забезпеченими належним харчуванням та освітніми послугами, без перешкод діставатися навчальних закладів. Над цим ми працюємо та просимо вибачення за всю попередню владу, що тільки тепер проблему школи у Квітневому вирішено», – зазначає Олександр Никитюк.

«За інформацією управління освіти облдержадміністрації, на 2012 рік державною програмою „Шкільний автобус” передбачено направлення одного автобуса на Коростишівський район. Із появою маршрутки, яка підвозитиме до Квітневої школи, за допомогою приватних перевізників у районі проблему підвезення вирішено. Якщо до району поступить ще 3 бюджетні шкільні автобуси, ми зможемо відмовитися від послуг приватних перевізників. Через це з приватним перевізником Євгеном Савицьким укладено договір на один рік. Якщо шкільний автобус у Квітневому не з’явиться, перевізник уже дав згоду на продовження договору ще на два роки», – повідомляє заступник голови Коростишівської райдержадміністрації Ігор Джаман.

Учні Квітневої школи радо вітали гостей та приймали інші подарунки – солодощі, спортивні м’ячі та фотоапарат від облдержадміністрації, райдержадміністрації та особисто їхніх представників. Проте найважливішим подарунком стала маршрутка, яка полегшить життя учням і вчителям, дозволить їм формувати навчально-виховні плани, не підлаштовуючись ні під час руху рейсового транспорту, ні під погодні умови.