У Житомирі рятують від холоду місцевих безпритульних

У зв’язку з різким зниженням температури повітря житомирські рятувальники розпочали надання допомоги малозабезпеченим верствам населення.

Початок покладено в обласному центрі. По вулиці Велика Бердичівська, 113 встановлено намет із печами та похідними меблями. Даний пункт може обігріти одночасно до 40 чоловік. У ньому є все необхідне для першої допомоги людям від переохолодження – теплі ковдри, пічка-буржуйка та гаряча вода. Пункт обігріву працює цілодобово. Представники соціальних служб доставляють термоси з гарячою їжею та напоями. Рятувальники цілодобово чергують біля намету, підтримають тепло в ньому та разом із співробітниками органів внутрішніх справ здійснюють охорону.

Також у період сильних морозів для громадян, які не мають даху над головою, в місті Житомирі будуть працювати – починаючи з цих вихідних днів, пересувний пункт обігріву. Він буде розташований в міському парку культури та відпочинку ім. Ю. Гагарина. Також додаткові пункти обігріву планується розмістити в кожному районному центрі області.

Морози тільки почали набирати обертів, і з кожним днем синоптики обіцяють ще більше пониження температури – до 29-33 градусів нижче нуля по території України. У зв’язку з цим МНС закликає громадян бути обережними і берегти себе від переохолодження. Одягайтеся тепліше і без зайвої потреби не виходьте на вулицю.