У Житомирі затримали хлопця, який у нічному клубі обікрав відразу трьох відвідувачок

У Житомирі близько 3 ночі наприкінці грудня до інспекторів патрульного наряду роти міліції особливого призначення «Беркут» при УМВС звернулася 22-річна жителька обласного центру. Дівчина розповіла, що вона разом з подругою відпочивала в одному з розважальних клубів, де її обікрали.

Як з’ясували інспектори при детальному встановленні всіх обставин події, дівчата, захопившись танцями, залишили на певний час без нагляду сумочку однієї із них, а коли повернулись до столику, то її вже не було. Разом з сумочкою зникло два телефони подруг, косметика, гроші та інші речі. Відтак відпочивальниці й кинулися до найближчого наряду міліції за допомогою.

Поспілкувавшись з потерпілими, міліціонери зрозуміли, що ті навіть приблизно не можуть вказати на потенційного злодія, відтак вирішили скористатись записами відеоспостереження розважального закладу. На щастя, столик дівчат потрапив у зону огляду однієї з камер. Таким чином інспекторам вдалося вирізнити з поміж багатьох відвідувачів закладу кількох парубків за зовнішніми ознаками схожих до того, що крутився довкола столика дівчат, допоки вони танцювали.

Ще деякий час беркутівці спостерігали за хлопцями і врешті вирішили поспілкуватись з одним, поведінка якого викликала найбільші підозри. Як згодом з’ясувалося, правоохоронці не помилилися у своїх здогадках. Під час поверхневого огляду у парубка було виявлено мобільний телефон, який одна із заявниць впізнала як свій.

Як розповів командир роти міліції особливого призначення «Беркут» при УМВС Микола Юхимчук, продовжуючи заходи щодо встановлення всіх обставин події, міліціонери неподалік нічного клубу знайшли жіночу сумочку та розкидані довкола особисті речі. Неподалік валялася ще одна сумочка, яка, до речі, не належала потерпілим.

Її власниця знайшлася за декілька хвилин. До міліціонерів підбігла ще одна дівчина, чия сумка також зникла у приміщенні клубу. 19-річна житомирянка зовсім розхвилювалась і розгублено повідомила, що у неї вкрали сумку з дорогою косметикою. Для упізнання речей дівчину запросили на вулицю, де свою роботу уже розпочала викликана беркутівцями слідчо-оперативна група Богунського РВ УМВС України в Житомирській області.

За попередніми поясненнями затриманого, він перебував у клубі з товаришем, з яким разом навчається в одному з навчальних закладів Житомира та винаймає житло. На крадіжку спочатку першу, а потім й другу теж домовлялись нібито разом, проте після її вчинення друг пішов додому, а затриманий залишився далі розважатись.

Наразі перевірка за вказаними фактами триває. За її результатами вирішуватиметься питання про порушення кримінальної справи, інформує Алла Ващенко СЗГ УМВС України.

А житомирянам та гостям міста працівники міліції вкотре радять: будьте уважними та розсудливими у питаннях збереження вашого майна. Не залишайте сумочки, барсетки, мобільні телефони, інші цінні речі навіть на нетривалий час без нагляду, тим більше у розважальних закладах, кафе, барах тощо.