В Україні хворих лікуватимуть за допомогою «Skype»

Правда, поки не в усій країні, а лише в Дніпропетровській області. Саме в цьому українському регіоні серйозним чином взялися за реформування медицини, яка, і з цим складно не погодитися, дійсно потребує якихось нових підходів.

Теоретично, медицина в Україні є безкоштовною, але, на жаль, ця норма діє в основному тільки на папері. Напевно, кожен, кому доводилося хворіти, стикався з необхідністю оплати будь-які послуги навіть у звичайнісінькій районній поліклініці. І послуги, що надаються, на жаль, не завжди є якісними.

Дніпропетровська область впроваджує цілий ряд новацій в галузі медицини, і якщо вони стануть нормально функціонувати, то досвід дніпропетровських медиків може бути перейнятий і іншими українськими регіонами. Що ж пропонують зробити в Дніпропетровську?

По-перше, розвиток такого виду медицини, як «сімейний лікар», який і буде вирішувати чи треба людині йти до того чи іншого фахівця чи не треба.

По-друге, по новому лікарі будуть підходити до питання направлення пацієнтів для лікування в стаціонарах. Влада Дніпропетровська вважає, що краще витратити гроші на необхідні для лікування ліки, ніж для утримання ліжко-місця.

По-третє, всі витрати, необхідні для медичної галузі, беруть на себе місцеві бюджети.

Також передбачається, що медичні працівники отримуватимуть різноманітні заохочення, в тому числі і матеріальні, в залежності від ставлення до лікарів пацієнтів.

Мабуть, найбільш революційним нововведенням, яке планується впровадити в життя, є застосування сервісу «Skype» для надання консультаційних послуг пацієнтам. Цими новаціями зменшують навантаження на лікарів, і водночас дозволяють дістати фахову консультацію у найвіддаленішій від обласного центру лікарні. А отримати медичну допомогу можна в місці, найзручнішому для пацієнта, пише тсн.