Вибухівки в дитячій поліклініці на 1-травня не виявили: міліція шукає “жартівника”

У Житомирі працівники міліції шукають аноніма, який повідомив про замінування дитячої поліклініки.

Нагадаємо, вчора до УМВС України в Житомирській області по спецлінії «102» близько 14.55 зателефонував молодий чоловік, який повідомив про те, що в поліклініці бомба та відразу кинув телефону трубку.

Працівники міліції згідно списка житомирських таксофонів, встановили з якого саме лікувального закладу було здійснено дзвінок.

На місце події негайно виїхали слідчо-оперативні групи УМВС, Корольовського РВ, УДАІ, працівники вибухово-технічної служби НДЕКЦ при УМВС, представники інших правоохоронних органів. Про це проінформувала СЗГ УМВС України в Житомирській області.

Правоохоронці забезпечували охорону приміщення та периметру території.

Спільно з представниками рятувальних і спеціальних служб міста проведена евакуація 300 людей до складу яких входив робочий персонал та відвідувачі.

Наряди Управління Державтоінспекції УМВС здійснили перекриття доріг довкола території поліклініки та організували рух транспорту по інших паралельних вулицях.

Експерти вибухотехнічної служби Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС, застосувавши службових собак, провели ретельний огляд приміщення, що тривав більше чотирьох годин, у ході якого міліціонери вибухового пристрою не виявили.

На даний час, повідомив перший заступник начальника УМВС України в Житомирській області Ігор Савченко, оперативники проводять заходи щодо встановлення особи, яка здійснила анонімний телефонний дзвінок.

Її дії відповідно до ст. 259 Кримінального кодексу України класифікуються як завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності і можуть бути покарані як накладенням значних сум штрафу, так і до обмеженням волі на термін до 5 років.

До кінця робочого дня робота поліклініки була повністю зупинена!