Чому секції спортивного самбо діють лише у Житомирі та Коростишеві

Цієї неділі у Житомирі пройшов обласний чемпіонал зі спортивного самбо.

Кращі самбісти Житомирщини здобували титули чемпіонів області у жорстких безкомпромісних поєдинках. Було багато видовищних прийомів. Бійці демонстрували клас у боротьбі як в стійці, так і в партері.

В змагання прийняли участь спортсмени Житомира і Коростишева. Виявляється, в інших райцентрах області секцій спортивного самбо немає. Ми поцікавилися у президента Житомирського обласного осередку самбо Володимира Довгалюка, чому так?

Функціонер каже, що проблема у тому, що боротьбі самбо у нашій державі приділяється не така посилена увага як олімпійським видам єдиноборств, таким як бокс.

Володимир Довгалюк:“Щоб відкрити секцію у районі, треба знайти, бажано, місцевого тренера, зал. Залучити спонсорів, фінансування. Це складне завдання за нинішніх часів. Тому посилену увагу ми приділяємо сьогодні саме популяризації нашого виду спорту. Показуємо, який він красивий, динамічний, якими міцними, підтянутими, впевненими у собі є ті, хто ходить на самбо. Самбо – це, передусім, здоров’я.”

Щодо популяризації: обласний чемпіонат зі спортивного самбо проходив за інформаційної підтримки ЖОГО “МІР” (Молодь – ініціатор реформ) у програмний засадах якої – медійна підтримка на Житомирщині усіх видів спорту, фізкультури та здорового способу життя.

Ми говорили, що на Житомирщині секції самбо існують лише в обласному центрі та Коростишеві. Так ось, щодо Коростишева. Тут займаються самбо з для когось далекого 1988-го року. КДЮСШ ФСТ “Спартак” діє на балі козацького СК “Отаман”. Її вихованці – неодноразові учасники, призери і переможці всеукраїньких і міжнародних змагань.

Ми познайомились з головою районної організації ФСТ “Спартак” Аркадієм Хабчиком. Це людина, яка робить максимум можливого для розвитку самбо на Коростишівщині. Каже, що в районі є люди, які підтримують розвиток цього виду єдиноборств.

Аркадій Хабчик: “У нас займається 48 вихованців. На обласний чемпіонат ми підготували 9 бійців. Розраховую на те, що вони здобудуть перемоги, або принаймні покажуть високий клас. Хочу відзначити своїх тренерів та викладачів, які повністю віддають себе професії та забезпечують результати нашої школи. Це Гончаренко Ірина та Войналович Наталія.”

Фоторепортаж:

Прес-служба ЖОГО “МІР”