Депутат міськради закликав колег стати на захист фруктового саду

9 лютого на десятій сесії житомирської міської ради 5,38 гектара фруктового саду, що в районі ЖТТУ перейшли у власність міста.

Депутати проголосували за “добре діло” – поповнили земельний фонд. Проте у деяких депутатів міськради подальша доля цих 5,38 гектарів землі викликала занепокоєння. Всі знають, кому і для чого насправді треба ця земля. Зрозуміло, що намір нікуди не дівся, а він – будівництво гіпермаркету “Епіцентр”.

Тема захисту фруктсаду знову набула актуальності. Депутат-мажоритарник Олександр Величко запропонував опозиційним колегам у міськраді об’єднатися на захист землі. Депутат бачить цю територію зоною відпочинку для багатьох житомирян, а не торговельним монстром.

– Щодня спілкуюсь з житомирянами абсолютно різного віку, роду занять та політичних переконань, але жодного разу не чув, щоб хтось хотів бачити там величезний гіпермаркет. Більшість – категорично проти.

Користувачі інтернету Житомира в інтернет-опитуваннях в більшості також схиляються до того, що там має бути зелена зона. Окрім того, ми повинні подати руку допомоги відважному дрібному бізнесу, існування якого може опинитись під загрозою, внаслідок розташування поряд будь-якого торгового гіганта, – каже Величко.

Величко запропонував головам фракцій у міській раді партій Фронт Змін, УДАР, представникам БЮТу, Свободи публічно заявити про спільні дії проти продажу Ботанічного саду. Якщо вони погодяться, він сподівається, що разом, активними діями, можна буде сформувати більшість та не допустити продаж ботанічного саду.

Величко каже, що не претендує на роль лідера в цьому процесі. Репортер Житомира поцікавився: “а чи не голосував на останній сесії депутат Величко за передачу землі фруктового саду на баланс міста і чи не знав він до чого йде діло?”.

Депутат сказав, що землю на баланс міста треба було обов’язково прийняти, оскільки від неї відмовився агроуніверситет і вона залишилася без власника. “Не може бути у центрі міста 5 гектарів землі, яка нікому не належить. Блокувати це рішення – було б піаром. Тому я проголосував за прийняття землі у власність міста. А ось що з нею робити далі – основне питання. На наступну сесію може бути підготовлена проектна документація для продажу землі з аукціону під будівництво мережі “Епіцентр”. Ось проти цього я і закликаю депутатів об’єднатися”, – пояснює Величко.

Депутат каже, що місто може виділити декілька мільйонів гривень та розробити проект гарної паркової зони для житомирян. Було б бажання його реалізовувати.