Лікнеп по складанню найбільш незвичайних букетів

Квіти картоплі розкажуть про любов, дубове листя – про фортеці дружби, а пучок салату – про «крижане серце» дарувальника.

Сьогодні, 14 лютого, романтики більшості країн світу святкують День закоханих. Пропонуємо лікнеп по складанню найбільш незвичайних букетів для тих, кому набридли сердечка-валентинки та червоні троянди як символ любові.

Відповіді на питання: хто вперше придумав виражати емоції і почуття мовою квітів, не існує. Культура дарування букетів відома у всіх культурах світу. У Стародавній Греції і Римі квіти взагалі ототожнювалися з образами людей, про них розповідали в міфах і легендах. У культурі азіатських гаремів була поширена так звана мова квітів «сеам», що дослівно перекладається як «вітання». А ось знаннями про японське мистецтво складання букетів – ікебана – до цих пір користуються у всьому світі.

Тим не менш, сьогодні існує уніфікована «мова квітів», що увібрала в себе інформацію про квіткову культури з усього світу. І знання про те, які саме почуття символізують найрізноманітніші рослини, допоможуть створити воістину унікальний букет.

Хто розповість про любов і дружбу більш красномовного визнання в любові, ніж червона троянда, мабуть, не знайти. Проте існує безліч більш цікавих «замінників». Приміром, подарувавши гілочку або навіть цілий букет амброзії люблячій людині, можна сказати, що любов взаємна. Головне, щоб у «половинки» не було алергії на цю підступну рослину. А пучок квітучої суниці скаже щасливому володарю такого букета, що він – сама досконалість.

Справжнім скарбом колись вважалася квітуча картопля. Оскільки спершу європейці не знали, що в їжу потрібно приймати бульби рослини, в моду увійшли квіти картоплі. Французька знать прирівнювала гілочку квітучої картоплі до витончених орхідей або гортензій. Той, кому подарували цю екзотичну на той час квітку, отримував повідомлення про те, наскільки сильно його цінують і люблять. Так що, квітуча картопля – це символ міцної любові і щирого захоплення.

Не менш цінний на «мові квітів» плющ. Щоб дати сигнал про прихильність до людини, гармонійної любові і вірності, досить подарувати гілочку плюща. Красу відчуваних до партнера почуттів допоможе передати м’ята.

Експресивно розповісти про свою сліпучу любов допоможе яскраво-жовта квітка соняшника. У цій квітці злилися воєдино літнє тепло і запахи квітучих полів, веселощі, краса, енергія сонця і життя. Втім, літо – просто рай для закоханих.

Навіть простий букет з всюдисущих кульбаб здатний розповісти про самі теплі і світлі почуття: пекучої любові і ніжної вірності. А загладити неприємну ситуацію або образу допоможе пучок розкішних зелених трав. Адже він вважається символом покірності, умиротворення і навіть підпорядкування партнеру.

Не тільки розповісти про віддане кохання, але також розповісти про серйозність намірів допоможе всім відома омела. Цей вічнозелений чагарник, який паразитує на кронах дерев, у багатьох народів світу вважався священною рослиною. Омела символізує мир, спокій і сталість. А древні римляни вважали, що гілочка омели, подарована жінці, допоможе їй завагітніти. Головне – постійно носити подарунок з собою.

Якщо представник сильної статі хоче підкреслити свою мужність, сміливість і цілеспрямованість по відношенню до дами, то рекомендується дарувати … квітучий часник. Обрамлення з листя пальми і монстери підкреслять цілеспрямованість кавалера, стануть своєрідним сигналом до того, що чоловік «дозрів» до серйозних стосунків і розраховує на успіх у дами.

Букет з дубового листя символізує міцні і надійні відносини між двома друзями. Адже з незапам’ятних часів дуб був символом мужності, незламності та сили.

Як помиритися за допомогою букета

З давніх часів кипарис вважався одним з найбільш явних символів скорботи. Тому завиненому закоханому потрібно посилати букети в обрамленні цього вічнозеленого чагарника. Добре туди ще включити гілку сосни як прохання зглянутися і змінити гнів на милість.

Для повноти картини самотності, смутку й печалі в такий «скорботний» букет рекомендується додати шматочки лишайника і кілька листочків ламінарії (морської капусти). Така флористична композиція здатна показати всю глибину страждань розбитого серця на «мові квітів».

Як красиво сказати «фе»

За допомогою рослин можна лаконічно і красиво сказати «ні», коли сором не дозволяє це зробити прямо. Вважається, що букет із запашного горошку здатний досить чітко сказати “До побачення!”, або “Спасибі за прекрасно проведений час”.

Найбільш «ворожими» рослинами називають звіробій і базилік. Якщо звіробій ототожнюється просто з демонстрацією антипатії і неприйняття людини, то отруйно-фіолетовий базилік говорить про огиду і навіть ненависть до того, кому його підносять.

Також красномовним знаком про припинення відносин або «похованні» всіх надій на якісь теплі почуття є пучок соломи або букет засушених квітів. Яскравішої демонстрації безжиттєвості і безперспективності відносин і не придумати.

Продемонструвати роздратування і гнів допоможе петунія, а пучок салату розповість, що у дарувальника «крижане серце», тому ніяких теплих почуттів від нього чекати не варто.

За матеріалами: “Коментарі”