Митниця безкоштовно видаватиме електронні ключі для роботи з державними органами

Такими ключами зможуть користуватися тільки суб’єкти зовнішньо економічної діяльності.

Про це Репортерові Житомира повідомив Голова Держмитслужби Ігор Калєтнік під час зустрічі з представниками Американської торговельної палати. Він також розповів про першочергові завдання, які ставить перед собою Служба у 2012 році. Зокрема щодо наповнення державної скарбниці, змін нормативних та законодавчих актів, а також подальшого спрощення умов ведення бізнесу.

“Найближчим часом електронні ключі видаватимуться безкоштовно для роботи з державними органами”,– зазначив Ігор Калєтнік.

Президент Американської торгівельної палати Хорхе Зукоскі відзначив, що такі зустрічі є дуже важливими. Адже розуміння ключових позицій Держмитслужби робить більш ефективним партнерство митниці та бізнесу. Він також висловив задоволення тим, що всі зауваження представників Американської торговельної палати були враховані під час розробки та доопрацювання нової редакції Митного кодексу.

Голова Держмитслужби висловив сподівання, що вже найближчим часом Верховна Рада розгляне нову редакцію документа з усіма правками та подасть його на підпис Президенту.

Таким чином, новий митний кодекс може вступити в дію вже у квітні-травні цього року.