На Житомирщині бити ногами по голові – не злочин (відео)

Бити ногами по голові – не злочин. Якщо родич – міліціонер.

На Житомирщині фермер вимагає покарати людей, які його скалічили. Є свідки, є докази, втім, райввідділок тричі відмовив порушувати кримінальну справу.

На світлинах фермер пан Володимир. Таким він був ще в грудні. Сьогодні половина обличчя мертва.

Володимир Камінчук, потерпілий:“Зір втратив на око, лице скривлене, практично зробили інвалідом… Деякі лікарі кажуть: може не пройти, залишитися на все життя. Можете на групу оформляться…”

Щодня уколи, а в березні – знов потрібно лягти в лікарню. Два зламаних ребра зрослися, слух потроху повертається. Однак МРТ показало біля вуха згусток крові, який перетис нерви. Ця куртка є речовим доказом. Її так і не прали.

Каже, інвалідом його зробили фактично за сто гривень. Це – пилорама пана Володимира. Вона огороджена сіткою. В грудні п’ять секцій хтось поцупив. Сусід на прізвище Крисевич має приймальний пункт металу, його робітники збирають по селу все, що не так лежить. Селяни бачили як працівники несли сітку фермера. Пан Володимир зателефонував, щоб повернули. Власник металопункту прийшов на зустріч. Але не сам.

Володимир Камінчук, потерпілий:“Уже збили мене з ніг, били мене ногами у цьому місці. Бігла з носа, з рота кров. Я йшов у вагончик, бо голова крутилася… Я зайшов у вагончик, тута сів на лавочку. Він мені тут добив ще удар в перенісся. Морда фактично вся була чорна”.

Побитий звернувся до міліційного райвідділку. Там справу порушили й одразу закрили. Мовляв, нема складу злочину. Фермер сам п’яний упав з велосипеда, мають свідків. Потерпілий написав скаргу – справу поновили й знову закрили. І так тричі. Пан Володимир із сином знов до райвідділку. Хочуть з’ясувати, чому гамселити ногами в обличчя це не злочин? На дошці син побитого бачить фото заступника начальника відділу. Пана Левандовського. Згадує, як той брав свідчення в матері.

Це – свідок. Він бачив як лупцювали фермера. Ба більше. Розуміє, чому міліція те побиття злочином не вважає.

Сергій Гребіник, свідок:“Цей Красевич має зятя чи кого-то там в міліції, хто працює. Він зразу сказав, як били Каменчука: приїде міліція зараз, і ти скажеш підпишеш, що сам упав з вагончика. Це було на моїх очах”.

Селяни кажуть: той, хто бив і той, хто розслідував побиття – жонаті на сестрах. Міліціонер – майор Чепіль. Працює в Черняхівському райвідділку.

Міліціонер каже: в майора Чепеля вихідний, тому з пресою спілкуватися – не бажає. Втім є постанова про відмову в порушенні справи. А в ній свідчення правоохоронця Чепеля, що першим приїхав на виклик.

Свідчення майора міліції Чепеля, з постанови про відмову в порушенні дисциплінарної справи:“Прийшов місцевий житель Камінчук, який перебував у п’яному стані… І почав винуватити в крадіжці якоїсь металевої сітки, також він йому погрожував. Брутально лаявся та вимагав 10 тисяч гривень, за що – не розумів. Також Камінчик кидався битися до нього”.

Справа набуває розголосу. Нині її розслідувати взялася обласна прокуратура. Перші рішення – щодо міліціонерів – дисциплінарне стягнення.

СТБ