На Житомирщині наївний шахрай підсунув фальшиву сотку гривень досвідченому продавцеві

Випадок, який трапився з 37-річним жителем Київської області на Житомирщині, без сумніву, може претендувати на звання одного з найбільш курйозно-абсурдних злочинів.

Події розгорталися у Бердичеві. Приїхавши з Київщини, чоловік вирішив ошукати місцевих. Але ж ми, жителі Житомирщини, не такі прості люди, і вже багато чого бачили.

Отже, розпитавши у Бердичеві, де базар, шахрай вирушив «розводити» людей. Довго не думаючи, підійшов до жінки, яка торгували різним промтоваром, і попросив продати йому два взуттєвих креми. І простягнув купюру номіналом 100 гривень.

Звідкіля чоловікові знати, що через руки жінки пройшла не одна, певно, тисяча, таких купюр. За словами керівника СЗГ УМВС України в Житомирській області Алли Ващенко уважно оглянувши гроші, бізнес-леді повернула їх назад і сказала, що з ними щось не те.

Чоловік не став нічого пояснювати, а мовчки забрав купюру та пішов далі. Втім жінка виявилася свідомою та активною громадянкою. Вона відразу попрямувала до міліціонерів. Уже за декілька хвилин правоохоронці затримали чоловіка, на якого вказала продавець. Зрозуміло, що відійти далеко від місця події він не встиг. Під час огляду у нього було вилучено 18 купюр номіналом по 100 гривень кожна із ознаками підробки.

Фальшивість грошей підтвердили експерти.