На Житомирщині правоохоронці рятують людей від замерзання

Зниження температури, що відбулося упродовж останніх днів, спонукає до особливих заходів, спрямованих на попередження переохолодження та замерзання людей, тож до цієї справи долучились і працівники міліції.

Як повідомив заступник начальника – начальник міліції громадської безпеки УМВС України в Житомирській області Валерій Марчевський, працівники стройових підрозділів внутрішніх справ, які несуть службу безпосередньо на вулицях міст, націлені на особливу увагу до людей, що з тих чи інших причин потребують допомоги під час складних погодних умов.

“Наше завдання у разі виявлення таких громадян доставити їх туди, де вони отримають необхідне – тепло та медичне обслуговування”.

У сільській місцевості у більшості випадків цими питаннями опікуються дільничні інспектори міліції, які разом з головами сільських та селищних рад організували подворові обходи жителів, у першу чергу самотніх людей похилого віку, інформує Алла Ващенко, СЗГ УМВС України в Житомирській області.

В одному з сіл Овруцького району 2 лютого дільничний інспектор міліції разом з головою сільської ради у будинку 75-річної бабусі застали невтішну картину. Нетоплену розвалену піч, замерзлу воду у відрі та саму господарку у безпорадному стані. Жінка, рятуючись від холоду, замоталась у численні ганчір’я та спала на холодній печі. Хто зна, чи прокинулась би від зимового сну, якби до її оселі не зайшли дільничний Андрій Барановський та голова сільради Анатолій Демчук.

Чоловіки надали жінці першу допомогу та запропонували доставити до лікарні, оскільки та потребувала серйозного медичного огляду та діагностування. На даний час бабуся знаходиться у центральній районній лікарні, допоки вирішується питання її подальшої долі – за її згодою, можливе поміщення до будинку для літніх людей.

Цього ж дня у самому Овручі працівники міліції врятували від замерзання просто на вулиці 40-річного жителя району. Чоловік, очевидно, не розрахував власні сили й хильнув зайвого. Втім, про це міліціонери дізнались пізніше, з його плутаних пояснень. А в обідню пору, проїжджаючи у місті повз автобусну зупинку, помітили чоловіка, який лежав на снігу. Переконавшись, що той живий, привели його до тями та з’ясували, що він є жителем одного з навколишніх сіл, однак натомість їхати додому під дією алкоголю заснув.

Як розповів дільничний інспектор міліції Микола Башинський, чоловікові надали першу медичну допомогу та викликали швидку, яка й доставила його до лікарні.

Відтак правоохоронці застерігають бути обачними самим та звертати увагу на тих, хто потребує допомоги.