У Бердичеві влада взялася за боротьбу із “собачими будками”

А якщо точніше, з особами, що не зовсім законно займаються підприємницькою діяльністю, самовільно встановивши на території міста кіоски та тимчасові споруди і торгуючи там всякою всячиною.

Під самовільно встановленими малими архітектурними формами та кіосками, маються на увазі споруди, що знаходяться на земельній ділянці без документів, що підтверджують право власності та дозволів на користування земельними ділянками, згідно нормами діючого законодавства.

Міський голова на засіданнях виконавчого комітету, неодноразово наголошував на необхідності боротьби з «собачими будами» встановленими на території міста. Підлеглі мера швидко вловили суть сказаного керівником і ось незабаром депутати міської ради розглянуть рішення «Про затвердження тимчасового порядку проведення демонтажу самовільно встановлених стаціонарних і пересувних малих архітектурних форм і тимчасових споруд», що по суті стосується кількох кіосків, що заважають владі. Принаймні, таке складається враження, адже в нашому місті є кілька малих архітектурних форм, що давно є «яблуком розбрату» між владою та власниками.

Перші кандидати на знесення – кіоски на Червоній Горі, що вже давно привертають увагу влади, як споруди, що не вписуються в міську архітектуру і на думку міської влади, псують його зовнішній вигляд. А вслід за ними дійде черга й до приміщення колишнього кафе «Оазис», що знаходиться по вулиці Шевченка 18/1. Влада і власник вже кілька років поспіль не можуть домовитись про вартість компенсації при демонтажі споруди і збирають тонни паперу доводячи свою точку зору. А вищезгадане рішення дасть змогу владі позбутись небажаної споруди і нарешті поставити крапку в цьому питанні.

Рішення про демонтаж прийматиметься на засіданнях виконавчого комітету та сесіях. Виявлятимуть порушників і доповідатимуть про них співробітники міських служб, які й даватимуть рекомендації стосовно того чи іншого власника споруди. Демонтовані споруди перенесуть на майданчик для тимчасового зберігання, де вони будуть перебувати доти, доки власники не компенсують витрати за демонтаж і перевезення споруди.

За матеріалами: Ріо Бердичів