У Windows 8 не буде кнопки “Пуск”

У бета-версії Windows 8 не буде передбачена кнопка “Пуск” і однойменне меню.

Блогер на ім’я Пол Таррот, з посиланням на джерело всередині Microsoft, розповсюдив сенсаційну новину щодо нової бета-версії Windows 8, яку з нетерпінням чекають мільйони людей, які мають у себе вдома або на роботі комп’ютер.

У чому ж полягає сенсація? Як говорить Пол Таррот, в новій версії Windows 8 не буде звичної всім нам кнопки «Пуск». Віриться, звичайно, в це важко, оскільки кнопку «Пуск» можна вважати легендою Windows, про яку ходить маса анекдотів і придумано безліч історій.

Зазначимо, що перша версія Windows 8, яка з’явилася восени минулого року, містила кнопку «Пуск», але призначення цієї кнопки відрізняється від тієї, до якого ми всі звикли. Кнопка «Пуск» дозволяє перемикатися з звичного нам усім інтерфейсу на новий, які носить назву «Metro».

Як повідомляє блогер Пол Таррот, у зв’язку з відсутністю кнопки «Пуск» у новій версії Windows 8, для перемикання інтерфейсів передбачено кілька способів (клавіша Windows, комбінація «Ctrl + Esc», а також за допомогою миші наведенням курсора в лівий нижній кут екрану) .

Також відзначимо, що слова Пола Таррота можна вважати правдою, оскільки на тих скріншотах Windows 8, які поширювалися в мережі інтернет, кнопки «Пуск» справді не видно.

Планується, що бета-версія Windows 8, яка називається «Consumer Preview», стане доступною користувачам у кінці останнього місяця зими поточного року, пише Lenta.ru.