У Житомирі фестиваль „Розстріляна молодість” об’єднав усю Україну

Сьогодні, 9 лютого, у Житомирському українського музично-драматичного театрі ім. І. Кочерги відбувся гала-концерт ІІІ Всеукраїнського літературно-музичного фестивалю вшанування воїнів-інтернаціоналістів „Розстріляна молодість”.

У ІІІ Всеукраїнському літературно-музичному фестивалі «Розстріляна молодість» взяли участь близько 500 учасників – авторів, виконавців, творчих колективів з різних куточків України (Одеська, Сумська, Полтавська, Миколаївська, Донецька, Луганська, Рівненська, Черкаська, Запорізька області).

Для участі у фестивалі конкурсанти подавали літературні твори, пісні, літературно-музичні композиції на військово-патріотичну тематику, присвячену воїнам-інтернаціоналістам. Організаційний комітет провів три відбіркові тури, в яких взяли участь більше двохсот професійних та самодіяльних поетів, композиторів, художників, співаків, народних і творчих колективів, колективів духових оркестрів, учнівська і студентська молодь, інформує управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації.

Виступаючи перед присутніми голова обласної організації ветеранів афганської війни (воїнів-інтернаціоналістів) Павло Ментов зазначив: „Особливість нашого фестивалю в тому, що він щороку розширюється, сьогодні виступають учасники не тільки з України, а й із країн СНД. Також приємно, що з нами на цьому святі пам’яті – представники обласної влади”.

___________________________________________________________________________

Фестиваль був заснований 2000 року як обласний, згодом став – Поліським регіональний, а у 2010-му році переріс у всеукраїнський. За роки існування до участі у фестивалі долучилися понад 5 тисяч творчих особистостей.