Утримання вдома черепах небезпечно для здоров’я

Наявність домашньої тварини нерідко справляє позитивний вплив на психічний і фізичний стан людини.

Однак не кожна домашня тварина може бути безпечною для людини. Американські фахівці прийшли до висновку про те, що черепахи становлять потенційну небезпеку для здоров’я людини, особливо для маленьких дітей.

Черепаха є найбільш невибагливою у догляді домашньою твариною. Саме тому багато сімей заводять черепах, віддаючи перевагу їм, а не кішкам або собакам. Найбільш небезпечними, на думку американських фахівців, вважаються черепахи маленького розміру. Фахівці кажуть, що саме маленькі черепахи дуже часто є причиною виникнення такого захворювання як сальмонельоз. Маленькі діти особливо важко переносять сальмонельоз.

Саме маленькі черепахи є носіями сальмонел, які є збудниками сальмонельозу. У США налічують близько двох мільйонів подібних домашніх вихованців. В період з серпня 2010 року по жовтень 2011 року в США було зареєстровано 132 випадки спалахів сальмонельозу. Більше половини зареєстрованих випадків сальмонельозу були викликані в результаті «спілкування» дітей з домашніми черепахами, пише medicinform.net. Фахівці настійно рекомендують сім’ям з дітьми не заводити черепах.